Hjemmelavet mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Olie

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hjemmelavet mayonnaise, billede 4 Hjemmelavet mayonnaise, billede 1 Hjemmelavet mayonnaise, billede 2 Hjemmelavet mayonnaise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
1 spsk. Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
   
  Syre:
  citronsaft
  vineddike
  bearnaiseessens
   
Opskrift:
Start med at måle olie af.

Pisk sennep med æggeblomme. HUSK !!! Ægget må ikke være koldt.

Pisk derefter olie i, en lille smule af gangen, i starten nogle dråber og efterhånden lidt mere af gangen. Man kan regulere konsistensen undervejs med syre og vand.

Når man har den ønskede mængde mayonnaise, smages til med salt og hvid peber og vineddike, citronsaft eller bearnaiseessens

Tips:

Hjemmelavet mayonnaise kan holde sig 3 - 4 dage i køleskabet.





karakterer:
Opskriften er vist 58552 gange,
og udskrevet 1111 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 445 (106 kcal)
KJ pr. Portion 445 (106 kcal)
Vægt ialt 46 gram
Vægt pr. Portion 46 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 968 KJ (230 kcal)
Protein 11.1 gram
Fedt 17.2 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-23 09:30:25
En reel opskrift på mayonnaise, der indeholder alle de huskeråd der skal og bør til, for at en ægte hjemmelavet mayonnaise lykkes. Prøv den og erkend: Syntetiske tubemayonnaiser Go home!