Foliedampet ørred med fyld (Sommer)

Foliedampet ørred med fyld (Sommer), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Foliedampet ørred med fyld (Sommer), billede 4 Foliedampet ørred med fyld (Sommer), billede 1 Foliedampet ørred med fyld (Sommer), billede 2 Foliedampet ørred med fyld (Sommer), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6-800 g.Ørredfileter, med skind, men renset for ben.
 
 Fyld:
1-2 bdt.forårsLøg
500 g.Champignon
4 tomater
 frisk estragon
 smør
 salt
 peber
Opskrift:
Fileterne drysses med lidt groft salt og friskkværnet peber, derpå lægges en blanding af fintsnittede løg og champignon, et par tomater skæres i tynde skiver og lægges sammen med 6-8 blade frisk estragon samt et par tynde skiver smør.

Fileterne lægges sammen og flyttes over på et dobbelt stykke smurt staniol. Staniolen skal være så stor at fileterne bliver helt indpakkede, desuden skal samlingen vende opad, således at saften ikke kan løbe ud.

Fileterne lægges i en bradepande og bage i 45-60 min (efter størrelse) i en 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 95258 gange,
og udskrevet 3269 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-20 20:22:15
Nemt og lækkert. Jeg brugte dild som krydderurt, det kan vi godt lide, men tror ærlig talt man kan bruge både fyld og krydderurter efter egen smag.

  -   2014-06-17 18:24:36
En time er alt for længe. Den fik 20 min

  -   2010-07-13 14:57:24
Vi har prøvet denne lækre ret nogle gange, men vi giver altid ørreden et lille skvæt hvidvin med i folien, og tilsætter siden hen al væden direkte i hollandaisesausen, som vi synes er utrolig god til

  -   2010-07-13 11:19:50
Den må jeg prøve. Min mand kommer hjem med en hulens masse ørreder, så for ikke at blive træt af det er det godt med nye lette opskrifter.

  -   2009-10-18 09:04:09
Tip: I stedet for friske estragon blade, kan man sagtens bruge tørret estragon. Det smager fortrinligt. Vi prøvede også med lidt friske basilikumblade oveni. Det bliver den slet ikke ringere af!

  -   2009-10-18 09:01:49
En utrolig lækker ret. Den er utrolig nem, sund og en dejlig let middag, der ikke ligger tungt i maven. Vi skal have den for anden gang, og jeg glæder mig allerede! Mums

  -   2008-06-20 18:59:51
Vi lagde ikke ørredefileter over fyldet da det så bliver meget svært at skære pæne stykker, og så bliver der også mere plads til fyld. Mangler du som os noget dyppelse kan du smelte noget smør og blande godt med fintklippet dild i.

  -   2007-05-24 15:42:30
Virkelig en lækker ret. Vi lavede den med løg, champignon, tomat og estragon og det var virkelig lækkert. Lav gerne godt med fyld da den svinder meget ind men smager rigtig godt.

  -   2005-01-01 01:01:01
en virkelig dejlig ret, jeg fik den en dag med ørred, og har også prøvet den med laksesnitter, og man kan bruge forskellige grøntsager, jeg brugte fint strimlede gulerødder, forårsløg, skået i fine skiver og cherrytomater, det var rigtig godt, fin opskrift...Jozz