Foliedampet ørred med fyld (Sommer)
Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fileterne drysses med lidt groft salt og friskkværnet peber, derpå lægges en
blanding af fintsnittede løg og champignon, et par tomater skæres i tynde skiver og lægges sammen med 6-8 blade frisk estragon samt et par tynde skiver smør.
Fileterne lægges sammen og flyttes over på et dobbelt stykke smurt staniol. Staniolen skal være så stor at fileterne bliver helt indpakkede, desuden skal samlingen vende opad, således at saften ikke kan løbe ud. Fileterne lægges i en bradepande og bage i 45-60 min (efter størrelse) i en 200 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 95171 gange,
og udskrevet 3267 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Lone - 2021-04-20 20:22:15 Nemt og lækkert. Jeg brugte dild som krydderurt, det kan vi godt lide, men tror ærlig talt man kan bruge både fyld og krydderurter efter egen smag. jeanett - 2014-06-17 18:24:36 En time er alt for længe. Den fik 20 min Hans - 2010-07-13 14:57:24 Vi har prøvet denne lækre ret nogle gange, men vi giver altid ørreden et lille skvæt hvidvin med i folien, og tilsætter siden hen al væden direkte i hollandaisesausen, som vi synes er utrolig god til mette - 2010-07-13 11:19:50 Den må jeg prøve. Min mand kommer hjem med en hulens masse ørreder, så for ikke at blive træt af det er det godt med nye lette opskrifter. Dorete - 2009-10-18 09:04:09 Tip: I stedet for friske estragon blade, kan man sagtens bruge tørret estragon. Det smager fortrinligt. Vi prøvede også med lidt friske basilikumblade oveni. Det bliver den slet ikke ringere af! Dorete - 2009-10-18 09:01:49 En utrolig lækker ret. Den er utrolig nem, sund og en dejlig let middag, der ikke ligger tungt i maven. Vi skal have den for anden gang, og jeg glæder mig allerede! Mums Per - 2008-06-20 18:59:51 Vi lagde ikke ørredefileter over fyldet da det så bliver meget svært at skære pæne stykker, og så bliver der også mere plads til fyld. Mangler du som os noget dyppelse kan du smelte noget smør og blande godt med fintklippet dild i. Keld Hansen - 2007-05-24 15:42:30 Virkelig en lækker ret. Vi lavede den med løg, champignon, tomat og estragon og det var virkelig lækkert. Lav gerne godt med fyld da den svinder meget ind men smager rigtig godt. anonym - 2005-01-01 01:01:01 en virkelig dejlig ret, jeg fik den en dag med ørred, og har også prøvet den med laksesnitter, og man kan bruge forskellige grøntsager, jeg brugte fint strimlede gulerødder, forårsløg, skået i fine skiver og cherrytomater, det var rigtig godt, fin opskrift...Jozz |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne