Scrambled eggs - Røræg

Scrambled eggs - Røræg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Scrambled eggs - Røræg, billede 4 Scrambled eggs - Røræg, billede 1 Scrambled eggs - Røræg, billede 2 Scrambled eggs - Røræg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Pisk æggene godt sammen og tilsæt mælk, fløde eller vand.

Smelt smørret på en pande eller i en gryde, må ikke brune. Hæld æggemassen i og lad den stivne ved lav varme. Rør eller løft med en palet hele tiden så det ikke brænder på, steges til det er let gyldent.

Kan varieres med bacon til.





Beskrivelse:

Scrambled eggs opskrift - røræg i gryde

En lækker røræg med mælk er en vaskeægte klassiker på morgen- eller brunchbordet. Her ledsages den typisk af bacon, toast, røget laks, skinke, pølser eller pandekager. Du kan også sagtens nyde en portion cremet røræg til frokost eller som et hurtigt mellemmåltid. Ketchup, hot sauce eller Worcestershire sauce er 3 populære valg, når røræg med mælk skal have et ekstra pift.

Skal du lave røræg til mange mennesker? Hvis du skal lave røræg til 20 personer, kan du blot udskifte tallet øverst her på siden. Herefter omregner siden automatisk opskriften, så den passer til 20 personer.

Det tager ikke lang tid at bikse en omgang scrambled eggs sammen. Og det bedste af det hele er, at det smager fantastisk. Men hvor stammer denne velsmagende ret egentlig fra?

Historien om æg

Mennesket har spist æg gennem mere end 5000 år. Det siges, at de gamle romere blandede æg med grøntsager og krydderier, hvorefter de blev bagt. I det gamle Iran blev æggeblommen blandet med mælk og krydderier, og lige siden det 17. århundrede har franskmændene lavet omelet, som bestod af æg, svampe, grøntsager og revet ost.

I Asien laves fried rice, som er stegte ris, der blandes med æg på panden. Hvert land har sine egne traditioner, når det kommer til æggeretter, og i Grækenland har de tradition for strapatsada, som er scrambled eggs med løg, fetaost og tomater.

Er der forskel på røræg og scrambled eggs?

Nej, retten er det samme - scrambled eggs er blot den engelske betegnelse for røræg opskriften. Den basiske opskrift på røræg består af æg, mælk, salt og peber, men du kan sagtens eksperimentere og prøve at tilføje creme fraiche eller hytteost. Mange vælger desuden at servere deres røræg med purløg på toppen.

Med Alletiders Kogebogs opskrift på de bedste røræg kan du imponere enhver til næste brunch.

FAQ

Hvordan laver man røræg?

Pisk æg sammen og tilsæt mælk. Smelt lidt smør på en pande eller gryde og hæld æggemassen i. Lad den stivne ved lav varme. Herefter er det vigtigt at røre rundt i massen, så det ikke brænder på. Når farven er letgylden, er røræggene færdige.

Kan røræg laves dagen før?

Ja, du kan sagtens lave røræg dagen før. Lun retten inden servering.

Er røræg sundt?

Røræg anses som et sundt måltid mad, da det indeholder vigtige vitaminer og mineraler, proteiner, aminosyrer og få kalorier.

Skal jeg tilsætte mælk til røræg?

Tilsætning af mælk eller vand til røræg er et valgfrit trin, der påvirker teksturen af din færdige ret. For cremet røræg tilføjer du op til 1 spiseskefuld mælk for hvert æg. For luftige røræg tilføjer du op til 1 spiseskefuld vand for hvert æg.

Røræg med fløde

I stedet for mælk kan der bruges fløde i samme mængde.

karakterer:
Opskriften er vist 1767450 gange,
og udskrevet 11013 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (400 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2890 (688 kcal)
KJ pr. Pers. 722 (172 kcal)
Vægt ialt 570 gram
Vægt pr. Pers. 142 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 507 KJ (120 kcal)
Protein 10.2 gram
Fedt 8.2 gram
Kulhydrat 1.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-07-14 07:53:11
Mine erfaringer med scrambled eggs er at man IKKE skal piske, men kun rører, ellers bliver det grynet

  -   2019-03-16 08:45:13
Pisk æg og salt først, så binder æggemassen bedre fedtet fra mælken fløden, mener at man som minimum skal bruge sødmælk, ellers skal der kemikalier til for at der ikke bliver udskilt en masse vand

  -   2018-02-12 08:19:41
Det er helt vildt godt

  -   2017-09-04 14:49:57
Det er helt vildt godt

  -   2016-08-27 12:15:10
Lækkert men prøv med 1 hel dl mælk det andet bliver lidt tørt

  -   2016-07-06 11:10:25
brugte mini mælk i stedet for sødmælk og det smagte også godt

  -   2015-01-18 17:10:02
den opskrift jeg har er noget lidt andet og det er også den jeg bedst kan lide men hver sin smag. Opskriften på den scramble eggs jeg har er: 6 æg 1,5 dl. fløde/minimælk salt peber og så kan man evt. putte skinke i. mhh lækkert.

  -   2014-10-13 12:59:53
Det tog kun 10 minutter at forberede med bacon og pølser :) Så god!

  -   2013-12-17 08:57:07
Super nemt..tog mig nøjagtig 10 sekunder at lave..og jeg har ikke engang induktion i mit køkken :)

  -   2013-08-29 23:57:28
Hvordan laver man det til 60 personer

  -   2013-06-30 10:03:15
Mange fine opskrifter, men er der en der har opskriften på eggs, som man får det i USA! det er let, blød, svampet og smager fantastisk. På forhånd tak. John.

  -   2011-08-04 10:38:39
Mange tak for opskriften. Jeg ville overraske min søs da vi nu er alene hjemme. Er lige blevet færdig, og hun elsker det. Bacon er god til. Men øko. skummemælk er rigtig god, hvis man ikke lige har sødmælk.

  -   2010-11-10 13:50:52
Bedst med paprika.

  -   2010-07-04 14:57:59
Den smagte rigtig godt, tak for den gode opskrift :D:D

  -   2010-03-27 15:49:11
Generelt gælder det for æggeretterat man skal være varsom med saltet. Forstået således at saltet har det med at bundfælde sig i æggemassen og derved bliver det ekstremt koncenteret på et sted, medmindre man pisker det ret kraftigt igennem lige inden det hældes på panden eller hvor man nu hæder det hen. Jeg plejer at kværne groft salt til lejligheden da det er lettere at fordele jævnt. Ellers kan disse scrambled eggs suppleres med et utal af ingredienser - det er bare at præve sig frem. Bon appetit :-)

  -   2009-11-28 19:58:35
Super super enkelt og super godt med masser af peber og moderat salt samt 150 gram bacon og 75 gram irsk ceddar. Mmm . det smager

  -   2009-08-30 09:52:51
oregano på min morgenmad?... pøj - narh det eneste tidspunkt jeg bruger oregano er når jeg laver pizza

  -   2009-05-13 11:43:18
Ja dejligt kan man kun sige at det smagte! :D

  -   2008-10-16 10:49:03
hvis man først laver æggene, og derefter svitser nogle peberfrugter og gerne andre grøntsager på panden, og blander det hele sammen med carry og timian, så kan man lave en lækker morgenmad, uden alt for meget fedt.

  -   2008-08-08 10:06:18
Det er super let at lave, jeg elsker jer!

  -   2008-08-04 15:29:42
man kan også komme lidt timian i... det er rigtig rigtig lækkert

  -   2008-08-02 03:21:07
Den bedste start på dagen For at være skeptisk og perfektionist, vil jeg fortælle at det er bedst at vente med at putte salten i, til jeres æggemasse er næsten færdig. Putter man salten i fra starten, ødelægger den strukturen i ægen, og giver en meget vanded konsistens.

  -   2008-07-27 12:36:54
Smager herligt, men med bacon er det bedst :D

  -   2008-07-13 09:06:50
Det der kunne jeg sku ikke finde ud af .....

  -   2008-06-08 09:36:43
Ja, det smager rigtig godt. Det kan spises når man lyster, og så tager det ikke ret lang tid at lave. Perfekt start på dagen. Det kan egetlig være ligemeget om det så er sommer eller vinter. Men god appetit (;

  -   2008-04-25 16:03:07
Rigtig godt... Men 4 personer ? Der var til en talerken...

  -   2008-01-05 14:55:40
Det er jo simpelthen tømmermændene's verdens opskrift!! Genial smagfuld og perfekt med en gang bacon til!

  -   2007-10-06 11:10:36
smager super godt vis man pytter det på tost brød

  -   2007-09-11 08:34:49
Dild er også rigtig godt istedet for oregano

  -   2007-06-01 13:22:38
Hvis man bruner det helt, smager det altså også fantastisk :)

  -   2007-05-28 14:17:28
Rigtig godt.. Men der er nu ikke til 4 personer :)

  -   2007-05-05 14:34:49
det var virkelig en lækker brunch! nam nam

  -   2007-04-05 09:35:18
NAMS - det smager naaaaajs :D

  -   2007-03-26 09:29:40
Der sker intet i at komme det ned i osten samtidig med mælken og æggende

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager rigtig godt : )

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager virkelig godt - tak for opskriften:D

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager bare godt. :D hehe. og det er rigtigt hvad de siger, selv børn kan lave det. :D

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøvede både med oregano og 10 min i ovnen - perfekt :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Sæt panden ind i ovnen i 10 min ved 200 grader og du vil få det bedste resultat

  -   2005-01-01 01:01:01
lyder godt men oregano drysset hen over gør den perfekt