Vodkaflamberede Mørbradmedallioner
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker Indsendt : Red : |
|
|
Mørbrad skæres i 2 cm tykke skiver, og vikles med en skive bacon der fæstnes med en tandstikker.
Steg dem i smør med lidt olivenolie ca 7 minutter på den ene side. Derefter vendes de og overhældes med en sjat vodka, der antændes. Efter flamberingen steger de videre ca 5-6 minutter, ialt ca. 15 minutter stegetid.
Tag dem af panden, hold dem varme, mens panden koges af med piskefløde. Nemt og lækkert.
Flambering kan ofte mislykkes. Jeg har fundet at det altid går godt hvis man sørger for at spritten er gennemvarm. Sæt den i en lille kobbersmørsmelter eller lignende på komfuret mens maden laves.
Råstegte kartoffelbåde laves ved at skrælle og skære mellemstore kartofler i både (seks både / kartoffel). Læg dem i et smørsmurt fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Lad være med at pensle med olie, eller lignende undervejs, så bliver de bedst. Pas på at de ikke pludselig bliver sorte.
|
|
Opskriften er vist 11570 gange,
og udskrevet 353 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Jill - 2005-01-01 01:01:01 YES !! Det lykkedes for alle på mine aftenskolehold og der var kun ros tilovers for denne ret. Jill - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har et aftenskole hold i madlavning og vil prøve denne opskrift i næste uge, og jeg vil så komme med em melding om hvordan det gik på et senere tidspunkt. Jill - 2005-01-01 01:01:01 Din flambering lykkedes altid hvis det du vil flambere er meget varmt, vend kødet og et spiltsekund efter hælder du spiritus på med den ene hånd og tænder med den anden hånd, Husk blot at slukke for emhætten inden du går i gang. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne