Mørbradbøffer med champignonsauce

Mørbradbøffer med champignonsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Mørbradbøffer med champignonsauce, billede 4 Mørbradbøffer med champignonsauce, billede 1 Mørbradbøffer med champignonsauce, billede 2 Mørbradbøffer med champignonsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
500 gram Champignon i skiver, glas 1 glas champignon vejer ca. 280 gram, 170 gram drænet vægt.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Rens svampene og skær i kvarte.

Skær mørbraden i ca. 1 cm. tykke skiver mens en stegepande varmer (meget) op. Kom en klat smør på panden og brun kødet i ca. 2 min. på hver side. Tag kødet af panden og hold det lunt.

Kom svampene på panden og lad det stege til der kommer væske ud af svampene og de er helt slatne.

Hæld fløden over og rør rundt, tilsæt salt og peber efter behov og lad det simre i 5-10 minutter.

Server med kartofler og evt. hvidløgsflute og salat.





karakterer:
Opskriften er vist 117299 gange,
og udskrevet 2590 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10622 (2529 kcal)
KJ pr. Pers. 2655 (632 kcal)
Vægt ialt 2350 gram
Vægt pr. Pers. 587 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 452 KJ (107 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 8.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-07-19 07:27:21
jeg syntes det er en vild god ret og et stor hit hjemme ved os... vi har også prøvet at komme lidt bacon i tern i sammen med svampene og det er bare vild godt.... En super god og nem ret at lave og har lavet den flere gange...

  -   2011-02-26 23:37:13
1 cm tykke svinemørbrad er alt for små, de skal skæres i 2-3 cm. tykkelse, og stedes 1 minut på hver side. Champignongsaucen skal laves i forvejen og overhældes bøfferne, der KUN skal stå på panden i max. 5 minutter - ellers bliver de alt for tørre og næsten uspiselig. De skal være medium steget, så kraften IKKE er trukket ud af bøfferne. For lang tid - ødelægger alle bøfferne.