Mørbrad i hvidvinssauce
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mørbraden lægges i et fad, som de fylder ud, eller i en kraftig plastpose. Marinaden blandes og hældes over mørbradene. Fadet dækkes godt til. Mørbradene marineres minimum 4 timer, men må gerne stå natten over i køleskabet.
Stryg marinaden godt af med fingrene inden mørbradene brunes godt på alle 4 sider i smør/olie. Mørbradene vendes regelmæssigt, mens de steger - ialt ca. 15 minutter. Den sidste halvdel af tiden ved svagere varme. Mørbradene drysses med salt og peber, dækkes straks med folie og et tykt viskestykke, og hviler i ca. 30 minutter. Så får varmen og kødsaften tid til at fordele sig i kødet. Gryden koges af med marinaden som koges lidt ind. Citronskiverne tages op og creme fraichen tilsættes. Saucen koges godt igennem. Husk at komme kødsaften, der har samlet sig ved kødet, i, og smag så til med salt og peber. Dette kan gøres i god tid. grøntsagerne er det eneste, der skal koges lige inden man spiser. Broccolien deles i fine buketter og koges sprøde i lidt letsaltet vand i ca. 4 min. Løgene koges 5 min. og ærterne i ca. 2 min. Mørbradene skæres i fine, tynde skiver på skrå og lægges på et lunt serveringsfad. De godt afdryppede grøntsager fordeles ved siderne. Saucen gives til samt masser af godt brød. |
|
Opskriften er vist 46430 gange,
og udskrevet 1010 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (12 stemmer) |
|
Kommentarer AM - 2017-04-29 10:48:23 Rigtig super opskrift. Kødet blev dejlig mørt. Per - 2012-05-29 18:48:24 Hvis du bruger en creme fraice med lavere procent end de 38% kan saucen have en tendens til at skille. Vi gav mørbraden de 15 minutter i gryden med låg, og hvilede de 30 min som foreskrevet, det var lige i overkanten samlet set. Lene - 2005-01-01 01:01:01 Helt fantastisk!!! Har brugt den mange gange til gæster, den vækker altid lykke. Brug lidt mindre citron ellers bliver den lidt for syrlig. Anvend cremefraiche der akn koges i stedet for den med 38 %. Feks. mini fraiche 4 % fra Føtex eller fraiche let 6 % fra Kvickly |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne