Grøn bradepandekage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Margarinne blødgøres og sukker røres, 1 æggeblomme i af gangen, hvor der røres/piskes kraftigt imellem hver.
Det sigtede mel blandet med bagepulver samt vand, mandelessens og frugtfarve røres i dejen. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen. Dejen hældes i en stor bradepande ca. 30x40 cm. Bages ved ca. 175 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter i den nederste halvdel af ovnen. Den afkølede kage pyntes med chokoladeglasur. |
|
Opskriften er vist 296905 gange,
og udskrevet 9265 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (134 stemmer) |
|
Kommentarer kirsten - 2022-01-27 15:44:02 Skal vandet være koldt, eller kogende. Lene - 2019-06-15 20:08:30 Ja, den er fryseegnet uden glasur. Ja, den holder sig frisk LÆNGE ☺️ Majbritt - 2018-10-17 10:59:43 Kan jeg bage den onsdag når den skal bruges til fest fredag ? Agnes. - 2018-01-21 14:55:51 En meget populær kage i 7o'erne. Da hed den " Bladankage" p. gr. a. farven. Og den smager SÅ godt.. Kan anbefales. Carla Mortensen - 2017-09-10 21:58:05 Så lækker en kage. Man kan dog roligt skære sukkeret ned til det halve uden det gør spor. anonym - 2017-05-31 20:13:40 Lækker kage.. mia - 2017-03-09 20:42:07 Hvor stor en bradepande skal man bruge, hvis den er for stor så bliver det jo en meget flad kage Anita - 2016-06-16 11:34:27 Rigtig lækker kage! Vil gerne vide om den kan fryses. Min version er sådan: Prøv f.eks at erstatte noget af sukkeret med Sukrin (det til bagning i mørkrøde poser) og med Stevia. Husk Stevia søder mere, så derfor ikke så meget. Resten er almindeligt rørsukker. En del af melet kan f.eks. være speltmel. Heidi - 2015-05-23 10:56:15 Skift 150 gr. Mel ud med kogte kartofler- det holder den saftig ;) Annika - 2015-01-16 00:08:47 Brug pastafarve istedet for frugtfarve anonym - 2013-09-02 19:20:17 Jeg har lavet den som tigerkage og puttet kakao i den ene halvdel - ingen grøn farve. Resultatet blev super godt!! Juul - 2013-04-09 21:27:44 Hej... Nogle der ved hvis man bruger varmluft, hvor længe kagen så skal bage?? Emilia - 2013-02-12 20:26:52 Den smager rigtig godt! Puttede dog næsten en hel flaske mandelessens i og 6-7 tsk. grøn frugtfarve i stedet. Derudover lavede jeg helt grøn glasur :) Dinah - 2012-10-12 19:20:48 Fantastisk kage aino - 2012-03-17 03:55:36 Yes det er den helt rigtige kage som jeg altid bagte i 80erne jeg havde dog mistet opskriften men fandt den til min store glæde her tak;-) Louise123 - 2012-02-05 15:08:28 er den tør dagen efter skal lave den til klassenstid Gurli - 2011-06-23 15:01:47 Er den fryseegnet ?? anonym - 2011-06-06 16:54:04 Mums lække frisk længe! Nanna - 2011-04-10 11:39:08 Elsker den kage :D Skal bage den igen idag, min Bedsteveninde er VILD med din ! :D Sofie Saunte Mortensen - 2011-04-06 17:41:59 Rigtig god kage. Den bliver tit lavet hjemme hos os. Heidi Bliesman - 2011-02-06 20:56:48 Jeg halverede opskriften til en lille bradepande og kom en del mere farve i da jeg syntes grøn kage virkelig skal være grøn. Jeg kon samtidig mere mandelessens i. Den smagte rigtig godt, især da der var kommet mere essens i. Den gjorde ihvertfald lykke hos vores børn. mig :))) - 2010-06-24 14:48:58 mmm den smager virkelig godt det er den bedste grøn kage jeg nogensinde har smagt. anonym - 2009-10-30 18:12:43 er du da vimmer en usund kage 750g sukker og 500g margarine. det er godt nok meget Mette - 2008-11-21 21:00:33 Kom evt blå frugtfarve i istedet for så skal i se ungernes øjne maria - 2008-09-26 17:20:42 god kage alle elsker den Susanne - 2008-08-06 21:47:06 Bruger i alm. eller varmluft til at bage den mormortil2 - 2008-05-05 21:05:11 Prøv at komme 50g rismel og kun 450g mel i.Så får kagen konsistens som minder om marcipan. Mellorine - 2008-04-09 10:18:12 oi~ den er lækker! Per - 2008-03-19 09:43:21 Kagen på billedet har jeg bagt i den store bradepande til ovnen. madelskeren - 2008-03-13 18:09:39 hej alle. jeg har tænkt mig at bage denne kage, men hvor stor en bragepande ville være en god størrelse at bruge? den helt store? eller bliver kagen ultra tynd, hvis jeg bruger den helt store bradepande? Gitte - 2007-12-08 20:14:10 Hvor stor bradepande har i brugt? Den helt store?? Den der fatter alt (næsten) - 2007-11-08 14:36:51 Jepsi depsi, denne kage er fryse egnet, så hvis du putter den i fryseren, så kan du godt tage den på og så lade den tø op og så spise den uden kiks og chokoladekager, for det ville ikke smage så dengse dejligt :P Ann - 2007-11-02 13:06:43 En rigtig god wekkendkage Jeanette - 2007-05-15 18:15:46 Perfekt kage til fødselsdagen i børnehaven. Jeg lavede den til børnefødselsdag og pyntede den med grisling (amerikansk kagedek.) den var bare flot og smagte rigtig godt. Heidi - 2005-01-01 01:01:01 En super lækker kage, den gør lykke hver gang den bliver bagt. Ungerne på fritten var vilde med den;-) anders - 2005-01-01 01:01:01 god kage til overnatning på skolen lone - 2005-01-01 01:01:01 som min siger,der findes ikke nogen kager der smager bedre Claus D. - 2005-01-01 01:01:01 Rettelse: kom 10 spsk. grøn frugtfarve i !!! Mille - 2005-01-01 01:01:01 er den fryse egnet?? Fru K. - 2005-01-01 01:01:01 En rigtig lækker kage, den skal prøves!! Claus D. - 2005-01-01 01:01:01 Kom 10 tsk. grøn frugtfarve i - så bliver den rigtig grøn ! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne