Marineret okse-lårtunge

Marineret okse-lårtunge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okselårtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Marineret okse-lårtunge, billede 4 Marineret okse-lårtunge, billede 1 Marineret okse-lårtunge, billede 2 Marineret okse-lårtunge, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.okselårtunge
3 dl.hvidvin
 salt
 peber
 
 Marinade:
100 g.mayonnaise
2 store bundt basilikum
1 spsk.Dijonsennep
1 citron saft heraf
2 fedhvidløg
 salt
 peber
 indkogt kogelage fra lårtungen
 
Opskrift:
Brun lårtungen i en gryde i olie til den er pæn gylden og hæld så hvidvinen ved. Drys med salt og peber og lad kødet simre under låg i ca. 35 min., mens det vendes flittigt. Hvis vinen er ved at dampe væk, hældes lidt vand ved. Tag gryden af varmen og lad kødet ligge og trække i væden, til det er koldt. Vend det en gang imellem.

Herefter tages kødet op, og lagen koges ind til ca. 1/2 dl og stilles så til afkøling.

Mayonnaisen røres med meget fint hakket basilikum, hakket hvidløg og den indkogte, kolde kogelage. Marinaden smages til med sennep, citronsaft samt salt og peber. Den kolde lårtunge skæres i meget tynde skiver og smøres med marinaden. Anrettes på fad og serveres f.eks. med en varm Tomatlasagne.





karakterer:
Opskriften er vist 91103 gange,
og udskrevet 1604 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-15 09:09:05
spændende opskrift, pirrer virkeligt mine kræsne smagsløg, og helt sikkert noget jeg vil servere til næste familiekomma´sammen. kan anbefale at putte 50-100g sukker i, da det blødgører smagen, og sammen medn et let strejf af vanilie fuldgører smagsoplevelsen! :D

  -   2008-09-26 21:23:35
PRØVESMAGTE MARINEDEN FØR OG EFTER TILSÆTNING AF DEN INDKOGTE KOGELAGE, OG KAN KUN SIGE, AT DEN IHVERTFALD IKKE BLEV BEDRE MED KOGELAGEN.

  -   2008-02-18 19:52:27
En meget lækker opskrift. Jeg skærer lårtungen på pålægsmaskinen. Desuden erstatter jeg mayonaise med Fromage Frais - så kan alle, også dem med forhøjet kolesterol, tåle at spise det. Marinaden bliver helt fabelagtig.

  -   2005-01-01 01:01:01
marinaden kan tåle MEGET basilikum