Hjemmelavet falafel

Hjemmelavet falafel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Falafel

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Oprindelsesland : Egypten

EgyptenFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Hjemmelavet falafel, billede 4 Hjemmelavet falafel, billede 1 Hjemmelavet falafel, billede 2 Hjemmelavet falafel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kikærter
 Vand
 
 
 salt
 peber
0.5 tsk.gurkemeje (stødt)
2 spsk.hakket persille eller korianderblade (friske)
0.5 tsk.stødt koriander
0.5 tsk.cayennepeber
1 fedhvidløg
1 spsk.tahina
50 g."indmad" af et franskbrød, udblødt i vand
1 sammenpisket æg
 
 
 
50 g.hvedemel
 olie til stegning
 
 
Opskrift:
Sæt kikærterne i blød naten over. Lad dem løbe af i et dørslag.

Hak kikærterne to gange gennem kødhakkeren (hvis du ikke har en sådan, kan de rives gennem en råkostmaskine) og hæld pastaen i en skål.

Tilsæt alle ingredienserne - undtagen det sammenpiskede æg som tilsættes efter behov. Ælt farsen godt til den er blød, men sammenhængende.

Farsen trilles til valnøddestore kugler, som til slut trilles i melet. Olien opvarmes i en gryde, til den syder om en tændstik.

Steg falaflerne 3-4 min. - Pas på ikke at putte for mange i gryden ad gangen!

Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle

Serveres med salat og pitabrød og evt. hummus.





Beskrivelse:

En velsmagende falafel opskrift

Sæt tænderne i den smagfulde egyptiske falafel - perfekt i synergi med sprøde grøntsager, pita- eller fladbrød. Mange er glade for denne velsmagende mellemøstlige ret, dels fordi den er kødfri, og mere bestemt fordi den er dejlig krydret og fuld af varme smage.

Hjemmelavet falafel - krydret og næringsrig

I opskriften fra Alletiders Kogebog skal du bruge mellemøstlige krydderier, blandt andet gurkemeje, koriander og tahina. Det bærende element er kikærter, som bidrager til rettens "frikadelleagtige" tekstur og tyngde.

Opskriften på falafel indeholder ikke kød, så ønsker du at skære ned på dit kødforbrug, kan du med fordel servere falafler som et godt alternativ til kød næste gang, du får gæster. Med falaflerne får du et sprødt, fast ydre med en lækker midte, et super godt alternativ til den danske klassiker - frikadellen.

De sprøde falafler er ideelle at spise sammen med friske grøntsager, tzatziki og et lækkert fladbrød. Alternativt er de super lækre i et pitabrød, hvor du kan tilføje din yndlings yoghurtdressing og masser af grønt. Det bliver ikke nemmere at lave lækker og smagfuld aftensmad.

FAQ

Hvad er falafel?

Falafel er en stegt kikærtedej fra Mellemøsten. Mange vil forbinde en falafel med en vegetarisk frikadelle.

Er falafel sundt?

En falafel er et sundt og godt alternativ til kød. Kikærterne, som falafelen er lavet af, har et højt proteinindhold med nærende kostfibre. Vil du lave en sundere version af dine falafler, kan du bage dem i ovnen i stedet for at friturestege dem.

Hvad er falafel lavet af?

Falafel er lavet af en blanding af kikærter, vand, salt, peber, gurkemeje, hakket persille, stødt koriander, cayennepeber, hvidløg, tahina, franskbrød, æg og hvedemel. Blandingen bliver til en masse, der skal steges i olie.

Hvad kan man spise til falafel?

Til dine falafler kan du med fordel servere fladbrød, sprøde grøntsager og en skøn yoghurtdressing. Du kan også spise din falafel i et pitabrød med dine yndlings grøntsager og en skøn tzatziki.

Er der gluten i falafel?

DK-Kogebogens opskrift på falafler indeholder gluten. Dette varierer fra opskrift til opskrift. Er du glutenallergiker, bør du altid undersøge de specifikke opskrifter og finde den, der passer til dit behov.

Er falafel vegansk?

Falafler findes både som 100% veganske eller som kødfrie. I denne opskrift anvendes æg, så opskriften er derfor ikke 100% vegansk, blot kødfri. Ønsker du at skære ned på dit kødindtag, er denne opskrift ideel for dig.

karakterer:
Opskriften er vist 179916 gange,
og udskrevet 3715 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (166 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-10-29 15:56:17
Hvis man ikke har en kødhakker kan en foodprocessor eller stavblender også bruges, men jeg finder det lidt svært at få massen til at køre rundt, men måske små portioner af gangen?

  -   2023-07-26 19:28:04
Ta'ameya

  -   2012-10-30 12:44:13
Hvor mange bliver der ud af sådan en potion? :-)

  -   2012-02-04 18:55:04
rigtig god opskrift, brugte rasp i stedet for indmad fra franskbrød

  -   2010-09-24 20:21:40
det smager af noget jeg ikke har smagt endnu

  -   2010-08-25 21:33:59
Tahin/tahini/tahina er sesampasta. Det kan købes i velassorterede indkøbscentre og i etniske indkøbscentre.

  -   2010-02-25 16:38:58
Hvad er tahina

  -   2009-06-16 16:57:18
De smager fantastisk godt, som på restauranter

  -   2009-06-14 19:53:09
lyder spændende til en festaften, hvis man kan li noget krydret senere på aften

  -   2009-05-22 14:48:55
DEt smager bare som dem man køber, men bare friske.Total good opskrift

  -   2008-07-03 16:42:11
Jeg er netop kommet tilbage fra Egypten hvor jeg har boet og dermed spist en del falafel. I Egypten kommer de dog tit anis i. Glæder mig til at prøve opskriften her.

  -   2007-03-02 13:17:47
uhmm noget lækkerkt mad