Røget ål med røræg, smørrebrød
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Røget ål Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk æg og fløde forsigtigt sammen. Krydr forsigtigt.
Smelt fedtstoffet i en tykbundet gryde evt. teflonbelagt. Kom æggemassen i gryden og lad den stivne ved svag varme under omrøring. Når røræggen er cremeagtig tages gryden fra varmen. Lad røræggen svale af på en tallerken. Anret de rensede ålestykker på salatblade og læg en skefuld røræg ved hvert stykke. Pynt med purløg. Kan serveres med: Groft rugbrød eller surbrød. Tilberedningstid ca. 20 min. Tips: Hvis du giver dig i kast med en hel røget ål så start med at skære hoved og halespids af. Flæk ålen på langs, langs benene på halestukket. ved hovedstykket vil der side nogle små ben tilbage, og disse skæres af. Skinnet trækkes nu af fra hoved mod hale. |
|
Opskriften er vist 146479 gange,
og udskrevet 2132 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (36 stemmer) |
|
Kommentarer bodil f - 2024-01-03 23:13:48 Det blev et klumpet røræg - måske min fejl selvom jeg fulgte opskriftens anvisninger. Gastro Tom - 2008-05-30 19:08:16 Virker også fint med lime, små salatblade/baby og radiser. Kokken i køkkenet - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god smørebrød til både hverdag, og når gæsterne kommer forbi. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne