Entrecote som i Bordeaux

Entrecote som i Bordeaux, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseentrecote

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4  Entrecoter, ca. 200 g.
4 spsk.Olivenolie
 Salt
 Friskkværnet Peber
 
 Saucen:
6 Løg
2 fedHvidløg
40 g.Smør
4 dl.Rødvin
 Timian
 Salt
 Peber
 
 Tilbehør:
50 g.oksemarv
 persille
 
Opskrift:
Gnid kødet med peber og evt. salt. Lad det trække op til en halv time.

Løg og hvidløg hakkes og svitses - kom altid først hvidløget på panden. Hæld rødvinen over og kog ind til en ønskede konsistens. Smag til med timian, salt og peber. Hold saucen varm. Steg hver entrecote i olivenolie 3 - 4 minutter på hver side. Stil dem fra på et forvarmet fad. Evt. oksemarv skæres i fire skiver og koges i letsaltet vand i tre minutter. Fiskes op og drypper af, og hver entrecote pyntes med en skive og persille. Saucen kan hældes over eller serveres for sig. I Frankrig serveres retten med pommes frites og grønærter vendt i (hvidløgs)smør eller tilsvarende grønne bønner, haricots verts og flütes. Rødvin er obligatorisk.





karakterer:
Opskriften er vist 23530 gange,
og udskrevet 452 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-06 00:34:19
Det var virkelig lækkert - jeg føjede lidt fløde til sovsen, ellers blev den for tynd og en efter min mening anelse for besk

  -   2007-10-01 12:51:51
Køder smager bedst hvis den først brunes på en varm, tør pande og så steges i smør...

  -   2005-01-01 01:01:01
Skalotteløg - ikke løg

  -   2005-01-01 01:01:01
Lydder meget lækkert, skal absolut prøves i aften,..