Steak Bananarama

Steak Bananarama, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseentrecote

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 spsk.fuldkornshvedemel
3 spsk.alm. hvedemel
 salt
 flormelis
1 æggehvide
 ghee (klaret smør fra en pakistansk el. indisk butik)
40 g.røde linser
 salt
1 lille bdt. frisk bukkehornsfrøblade, methi
1 lille stykke frisk ingefær (ca. 2 cm)
1 entrecote (oksekød) ca. 200 g
 peber
2-3 okra
1 lillestegebanan (plantana)
 
Opskrift:
Bland de to slags mel i en skål, tilsæt et nip salt, 1 tsk. flormelis og æggehvide. Rør det sammen, og tilsæt derefter lidt vand, så dejen bliver grødagtig.

Steg dejen som en 3-4 mm tyk pandekage på en lille stegepande i lidt ghee. Vend pandekagen, og lad den blive lysebrun i bunden. Vend den ud på bagepapir, og lad den stege færdig og sprød i ovnen i ca. 10 min ved knap 200 grader.

Kog linserne møre (ca. 20 min.) i dobbelt så meget vand, med lidt salt, halvdelen af ingefæren skåret i skiver samt lidt hakkede bukkehornsblade og en klat ghee.

Sæt en grillpande på komfuret. og lad den blive hed. Skær entrecoten over, så der bliver to mindre bøffer. Pensel grilpanden med lidt ghee og læg bøfferne på. Lad dem grille ca. 3 min. på hver side. Drys med salt og peber.


Skær to tynde skiver af stegebananen. Skær på langs, og lad skrællen sidde på.

Flæk okra'erne. Pensl begge dele med lidt ghee og læg dem på grillpanden ved siden af bøfferne. Lad grønsagene grille 2-3 min. på hver side. Drys med salt og peber.


Anretning:
Kom lidt af linserne på en tallerken og læg skiftevis okra, bøf og banan ovenpå. Læg den sprøde kiks øverst.





karakterer:
Opskriften er vist 9614 gange,
og udskrevet 120 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu