Boef Bourguignonne
Hovedingrediens : Oksekød - Okseinderlår Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i 3 cm store terninger og skær baconen i små stykker.
Porrer og gulerødder skæres i skiver, og løgene deles i kvarte.
Vend kødet i mel tilsat salt og peber. Rist baconstykkerne i smør i en gryde og svits derefter kødet, en lille portion ad gangen, så kødet bliver ensartet brunet. Kom grøntsager og løg i. Tilsæt cognac og rødvin, og lad det koge kraftigt få minutter. Hæld bouillonen ved sammen med krydderurtebuketten, dæmp for varmen og lad retten snurre under låg til kødet er godt mørt. Svits imens champignoner og skalotteløg hver for sig i en gryde. Kom løgene i retten de sidste 5 min. af kogetiden. Saucen kan evt. jævnes let med maizenamel. Anret i et dybt fad og fordel champignonerne over. |
|
Opskriften er vist 66956 gange,
og udskrevet 2215 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Paul - 2014-05-10 18:54:58 Det skrives : Boeuf Bourguignon !!! anonym - 2012-02-16 10:12:50 oprindeigt bliver retten serveret med hjertebrød, det kan også nævnes at retten uden tvivl bliver bedre hvis du bruger en vin der er afrundet i smagen og ikke enorm dominerende. Sune - 2012-01-21 10:31:02 Ris er også helt fint til denne ret Anna - 2011-09-11 17:48:42 uff, skal jeg prøve at lave, men er der noget man kan servere til?? helst ikke katoffelmos. Per - 2010-10-03 09:49:55 Vi serverede kartoffelmos til. anonym - 2008-12-06 13:08:30 den gik rent ind.Nøj, hvor er den lækker.Vi serverede den til gæster og de var vildt begejstret ric1702 - 2005-01-01 01:01:01 Lækker menu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne