Kalkun med champignonfyld

Kalkun med champignonfyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 kg.kalkun
2 spsk.citronsaft
 salt
 peber
 
1 dl.smuldret franskbrødskrumme
4 spsk.fløde
3 spsk.madeira
1 lillerevet løg
 kalkunhjerte og –lever (er kalkunen uden indmad kan man i stedet bruge 300 g kyllingelever fra frost)
150 g.bacon
2 tsk.reven appelsinskal
10 g.smør
2 stilkebladselleri i meget små tern
250 g.hk. champignon
1 æg
1 tsk. friskhk. rosmarin
 peber
1 tsk.salt
 
25 g.smør til pensling
 l. vand
 
 Siet sky
½ dl.madeira
2 spsk.majsstivelse
2 dl.fløde
½ dl.appelsinsaft
2 tsk.ribsgelé
 salt
 peber
 
Opskrift:
Optø kalkunen 3 dage i køleskab hvis den er frossen.

Udblød brødet i fløde og madeira. Rør løg og appelsinskal i. Hjerte, lever og bacon køres igennem kødhakkemaskinen eller skæres i meget små terninger. Rør alle ingredienserne til fyldet sammen. Fyld det i kalkunen og luk med kødnåle. Læg kalkunen på en rist over bradepanden med ryggen opad. Dryp kalkunen med citronsaft og drys med salt og peber. Læg kråse og hals i bunden af bradepanden. Hæld vand ved. Sæt kalkunen i ovnen ved 160º i 1¾ time. Vend kalkunen, dryp den med smeltet smør og steg yderligere 1¾ time. Check at den er gennemstegt. Bliver brystet for mørkt, kan den dækkes med alufolie de sidste 15 min. af stegetiden. Lad kalkunen trække i den slukkede ovn ca. 20 min. Si skyen og kom den i en gryde. Tilsæt madeira. Udrør majsstivelse i fløde og rør det i. Kog saucen igennem og smag til med appelsinsaft, gelé, salt og peber. Servér med kartofler – gerne både hvide og brunede, halve æbler med gelé og tyttebærsyltetøj.





karakterer:
Opskriften er vist 17232 gange,
og udskrevet 496 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu