Kalkun med champignonfyld
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel Indsendt : Red : |
|
|
Optø kalkunen 3 dage i køleskab hvis den er frossen.
Udblød brødet i fløde og madeira. Rør løg og appelsinskal i. Hjerte, lever og bacon køres igennem kødhakkemaskinen eller skæres i meget små terninger. Rør alle ingredienserne til fyldet sammen. Fyld det i kalkunen og luk med kødnåle. Læg kalkunen på en rist over bradepanden med ryggen opad. Dryp kalkunen med citronsaft og drys med salt og peber. Læg kråse og hals i bunden af bradepanden. Hæld vand ved. Sæt kalkunen i ovnen ved 160º i 1¾ time. Vend kalkunen, dryp den med smeltet smør og steg yderligere 1¾ time. Check at den er gennemstegt. Bliver brystet for mørkt, kan den dækkes med alufolie de sidste 15 min. af stegetiden. Lad kalkunen trække i den slukkede ovn ca. 20 min. Si skyen og kom den i en gryde. Tilsæt madeira. Udrør majsstivelse i fløde og rør det i. Kog saucen igennem og smag til med appelsinsaft, gelé, salt og peber. Servér med kartofler – gerne både hvide og brunede, halve æbler med gelé og tyttebærsyltetøj. |
|
Opskriften er vist 17370 gange,
og udskrevet 496 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne