Kalkun og grønsager i wok

Kalkun og grønsager i wok, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunsmåkød - Kalkuntern

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Kalkun og grønsager i wok, billede 4 Kalkun og grønsager i wok, billede 1 Kalkun og grønsager i wok, billede 2 Kalkun og grønsager i wok, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gramkalkunbrystfilet
2 tsk.friskreven ingefær
2 fedhvidløg
2 spsk.karry
2 dl.kokosmælk
 
4 spsk.usaltede, hakkede jordnødder
250 g.porre
400 grambroccoli
1 rød peberfrugt
6 spsk.olivenolie
2 spsk.jordnøddesmør
1 dl.fjerkræfond
 
Opskrift:
Skær kalkunkødet i terninger på ca. 2 cm. Læg dem i en skål og bland dem med reven ingefær, presset hvidløg, karry og halvdelen af kokosmælken.


Rist de hakkede jordnødder på en tør pande.

Rens porren og skær den i strimler på langs. Del broccolien i små buketter. Skær peberfrugtkødet i små tern.


Steg kødet i halvdelen af olien i en wok over stærk varme. Tag kødetdet op af wokken.

Steg grønsagerne i resten af olien i wokken under konstant omrøring.

Tilsæt det stegte kød, jordnøddesmør, fond og resten af kokosmælken og lad det koge igennem under omrøring.

Drys med de ristede, hakkede jordnødder og server straks.





karakterer:
Opskriften er vist 86542 gange,
og udskrevet 2365 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (87 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-02 17:20:14
Min svigerdatter lavede den til mig da jeg besøgte dem. Uha det var bare godt.

  -   2008-06-15 21:06:25
Jeg kom også 5-6 babymajs i (skåret i ca tre dele), samt et par skefulde soya og sød chilli sovs. Til sidst rørte den endelige wok blandnings sammen med 125g kogte nudler, så disse også blev lidt sprøde, det blev helt vildt godt!!! Super opskrift. Brugte forresten kylling i stedet for kalkun.