Musaka
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Grækenland Fryseegnet : Er fryseegnet. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær de renvaskede auberginer i 1 cm tykke skiver. Rist dem ved kraftig varme i olie på begge sider. Læg aubergineskiverne taglagt i en lille smurt bradepande eller ildfast fad.
Svits hakkede løg og hvidløg i olie, indtil løgene er let gyldne og klare. Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig. Tilsæt ituskårne dåsetomater med væden, tomatpuré, bouillon samt krydderier. Lad sovsen småkoge 10 min. og smag den til. Fordel kødsovsen over aubergineskiverne. Ostesovs: Smørret smeltes, hvedemelet tilsættes og ristes let inden mælken tilsættes lidt efter lidt under kraftig piskning. Tilsæt reven ost og smag sovsen til med salt, hvid peber og evt. revet muskat. Tag sovsen af varmen og rør æggene i. Fordel sovsen over kødet, så dette er helt dækket. Drys reven parmesanost over. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 175 grader C alm. ovn i 45 - 60 minutter, til overfladen er gylden og retten gennembagt. Det er mest korrekt at servere musaka omkring 60° varm, men den kan godt spises, lige når den er kommet ud af ovnen. Tips: Variation: Aubergine kan udskiftes med ristede skiver af courgetter eller tynde kartoffelskiver. Bouillon kan udskiftes med hvidvin. Tips: Retten er velegnet til dybfrysning. Den tilberedes i en ALU-folie bradepande. Retten optøs direkte i ovnen ved 170° på 1 1/4 - 1 1/2 time. |
|
Opskriften er vist 154247 gange,
og udskrevet 5243 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (19 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-11-13 21:07:35 I stedet for Auberginer, kartofler som ristes i tynde skiver på panden. Tilføjede timian, og istedet for revet ost brugte jeg Philladelfia og sløjfede muskat Brynhild - 2013-06-21 16:42:18 Jeg pisker altid æggehviderne helt stive og vender dem i sovsen. Det giver retten et fantastisk lækkert "låg" Ralle - 2012-02-28 17:37:08 Man kan også prøve med at putte Kartoffler i! Til sovsen kan man tage lidt yoghurt og æg & basilikum og så Blande det sammen... Og så hele det ud over retten Man kan bare strø almindelig ost udover anonym - 2012-01-11 14:19:16 jeg syntes at denne opskrift er den mest autentiske af dem jeg har prøvet. kan absolut anbefales. kenneth - 2011-05-16 19:37:28 kanel og æg væk så er det som den skal være Kamille - 2010-12-12 10:09:12 Rigtig lækkert! Jeg er dog ikke så vild med konsistensen på ostesaucen, når der er æg i. Så dem undlader jeg en anden gang. Jeg lavede en tomatsalat til, med tomat, hk. hvidløg, oliven, persille, urtesalt og lidt rapsolie henover :O) 007 - 2009-03-13 15:15:05 god mangler lidt hjemmelavet brød Mogens S - 2007-02-07 10:58:44 hvad med kanel mig - 2005-01-01 01:01:01 man kan også bare købe oste sovsen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne