Pizza med tun og broccoli

Pizza med tun og broccoli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 løg i strimler
1 peberfrugt i strimler
1 dåseflåede, hakkede tomater
 hvidløg
1 dåsetun i vand
½ buketbroccoli
 Salt
 oregano
 
½ pk.gær (25 g)
2 dl.vand
1 nipsalt
1 spsk.olie
5½ - 6 dl.hvedemel
 
 Revet mozzarellaost efter smag
 
Opskrift:
Fyld:
Løg, blegselleri og peberfrugt svitses til løget klarer, tilsættes hvidløg og tomat, snurrer sagte i tyve minutter, smages til med salt og oregano. Afkøles (fyld f.eks. køkkenvasken med koldt vand og stil gryden derned).

Pizzadej:
Gær og lunkent vand blandes sammen, tilsættes salt og olie, melet blandes i under omrøring, æltes godt, hæver ½ time.

Broccolien pilles/skæres ud i småbitte buketter og dampes et øjeblik i letsaltet vand, drypper af i en sigte. Vandet hældes fra dåsetunen. Når tomatsovsen er kølet af, blandes broccoli og tunstykker i med let hånd. Ikke noget med at smatte det for meget rundt, tun og grønt skal bare lige dækkes af tomat for ikke at blive for tørt i ovnen.

Dejen slås ned, rulles tyndt ud til en stor, cirkulær tingest der passer til en bageplade.

Fyldet fordeles så jævn som muligt på dejen, ost og evt. ekstra oregano drysses over, og hele herligheden efterhæver 20 minutter.

Bages ved 200 grader i 20-25 minutter, til osten er smeltet og pletvis lysebrun. Spises med en ordentlig skudefuld salat til, smager også dejligt dagen efter i lunken tilstand.





karakterer:
Opskriften er vist 11278 gange,
og udskrevet 240 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu