Kogt skinke med grøntsager
Hovedingrediens : Svinekød - Røget skinke Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kogning af skinke:
Skinken sættes over i vand så det dækker og bringes i kog, skinken koges ca. 2 timer til den er mør. Grøntsager: Grøntsagerne koges hver for sig, genbrug kogevandet og start med de lyse grøntsager, blomkål og hvide asparges, så gulerødder og til slut de grønne asparges Blomkålen koges hel, ca. 10 minutter. Hvide asparges skrælles og koges 3-4 minutter. Gulerødder skrælles og kvartes på langs, behold ca. 10 cm. Af toppen på og kog dem 5-6 minutter Grønne asparges, bønner og ærter koges 3-4 minutter. Opbagt smørsauce: Smørret smeltes, må ikke brune. Det smeltede smør hældes forsigtigt over i en skål, på nær det hvide bundfald (vallen) som til klaret smør. Hvedemel drysses over vallen i gryden og røres som til opbagt soves. Kogevand fra skinken tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring, og til slut tilsættes det smeltede smør og saucen smages til med peber, ikke salt da vi bruger saltet smør. Servers med nye kogte kartofler og evt. et drys persille. |
|
Opskriften er vist 197808 gange,
og udskrevet 6865 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Anni Pedersen - 2019-05-31 11:24:26 250 gr. Smør til sovsen er det ikke lige rigeligt betina graa frostholm lauridsen - 2016-04-10 11:13:59 -Kanont lækkert..smums:-) -specielt, fordi der er alle, de lækre grønsager til...;-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne