Honningglaseret sprængt and med friske grøntsager
Hovedingrediens : And - And hel Indsendt : Red : |
|
|
Saltlage:
Alle ingredienser til saltlagen hældes i en stor gryde. Saltlagen koges op, afskummes og afkøles. And: Den rengjorte and lægges i lagen i 48 timer. Har man en god slagter, gør han det gerne for én. Anden tages op og koges i fersk vand i ca. 60 min. Trækker yderligere i vandet ca. 30 minutter. Derefter deles anden i 2 halvdele og påsmøres den smeltede honning og glaceres i varmluftsovn ca. 5 minutter ved 180 grader C. Kartofler: Kartoflerne koges, pilles og drysses med hakket persille. Sauce: Rødvinen koges ind til ca. halvdelen. Smør og mel bages sammen. Kraftsky og rødvin kommes i og koges godt igennem. Tilsættes eventuelt en anelse kulør. Tilsidst tilsættes saucen "saften" fra glaceringen af anden. Grøntsager: Blomkål rengøres, skylles og plukkes i buketter og koges i vand, tilsat salt i ca. 3-4 minutter. Det meste af toppen og bunden, skæres af minigulerødderne. Koges i vand tilsat salt i ca. 3-4 minutter. Broccolien rengøres, skylles og plukkes i buketter og får kun lige et opkog i vand tilsat salt. Andre grøntsager kan også bruges efter ønske. Anden udskæres. And og grøntsager anrettes på tallerken eller fad. Prøv at lege med farverne. Kartoflerne og saucen serveres i skåle. |
|
Opskriften er vist 21465 gange,
og udskrevet 761 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Stig - 2011-10-12 15:47:21 Vi har prøvet denne opskrift - dog på Weber grill (meget varm) - og man kan på ingen måde gøre anden brun/glaceret/sprød på 5 minutter. Der er et klart misforhold - og selvom vi gav den 20 minutter var den hverken sprød eller i det hele taget færdiglavet. Anden var på ingen måde blevet mør. Jeg formoder derfor at der skal stå 50minutter ved 180 grader og ikke 5 minutter. Anette - 2008-12-24 10:46:03 Enig mht. saltmængden - ift. andre opskrifter ca. ½ kg til at sprænge en and af denne størrelse. Lyder ellers lækkert, jeg glæder mig til at smage den. Hans - 2007-11-16 18:07:55 Det er for meget salt ca. halvdelen er nok. morten - 2005-01-01 01:01:01 hej du kan få kalisaltpeter i matas, men du skal have en under skrft hvor du lover ikke at bruge det til bomber anonym - 2005-01-01 01:01:01 kan det passe med så meget salt til lagen ?? Lisa - 2005-01-01 01:01:01 Lyder lækker men jeg kan ikke finde kalisaltpeter |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne