Pretzels (Amerikansk saltkringel)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Amerika Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i det lune vand 37 grader c i en skål.
Pisk æggeblomme (gem æggehviden til pensling), honning, blødgjort smør og mælk i.
Tilsæt salt og nok mel til at dejen slipper skålen.
Ælt på et melet bord i ca. 5 minutter.
Læg dejen i en melet skål, og stil den til hævning 1 time, til dobbelt størrelse.
Del dejen i 16 stykker, ca. 150 g. stykket. Rul dejen til pølser ca. 80 cm. lange, de skal gerne være lidt tykkere på midten og tynde i enderne. Form pølsen til en kringle (Pretzel). Læg kringlerne på en bageplade. Pensel med en blanding af æggehvide og en spsk. vand og drys med salt. Bag ved 220 grader C alm. ovn på midterste rille i 15-20 minutter eller indtil kringlerne er gyldenbrune. Server med sennep |
|
Opskriften er vist 28004 gange,
og udskrevet 571 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-04-25 13:18:41 Jeg synes de kringler som fik lov at hæve inden de blev bagt blev bedst, så måske en 30 minutters efterhævning anonym - 2014-03-06 14:05:29 mmmh! Jeg puttede pepperoni og ost på, det smagte virkelig godt sammen med den honning søde dej! :D anonym - 2010-03-28 14:26:33 smager virkelig na nam, hvis man ruller den i græskarkerner før bagning..:D<3 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne