Broccoli- og gorgonzolatærte

Broccoli- og gorgonzolatærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Kål - Broccoli

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.broccoli, renset
1 løg i tynde skiver
 nogle kviste frisk timian
4 fedhvidløg, presset (evt. mindre)
3 spsk.olivenolie
4 hakkede ansjosfileter (fra glas)
90 g.gorgonzola
2 tsk.kapers
5 spsk.creme fraiche
 revet Parmesan
375 g.butterdej
0.5 æg
 
Opskrift:
Varm ovnen til 200 grader. Skær broccoli i mindre buketter og kog dem i saltet vand 3-5 minutter. Afdryp broccolien og stil den til side. Svits løg, hvidløg og timian 5-8 minutter ved lav varme i olivenolien. Rør ansjoser, ost i mindre stykker, kapers og creme fraiche sammen, tilsæt løgblandingen. Smag til med sort kværnet peber. Rul butterdejen ud til et rektangel eller kvadrat, og læg den på en bageplade med bagepapir. Skær en linje med en bredbladet kniv hele vejen rundt langs kanten, ca. 4 cm. fra kanten, uden at skære helt igennem. Udenfor denne linje vil dejen hæve og danne en kant på tærten. Læg broccoli på tærten inden for linjen og fordel creme fraiche-blandingen over. Drys med revet Parmesan. Pensl kanten med sammenpisket æg. Bag tærten 15-20 minutter, kanten skal være gylden og sprød.

Server evt. en salat til.





karakterer:
Opskriften er vist 22220 gange,
og udskrevet 660 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg mangler een der udelukkende har gorgonzola og evt. skinke som indhold