Broccoli og kartoffelgratin
Hovedingrediens : Kål - Broccoli Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kartoflerne i skiver ca. 1 cm. tykke, hvidløget skæres i tynde skiver.
Kog kartofler og hvidløg i 10 minutter.
Kog dernæst broccolien delt i buketter i 3 minutter. Gem vandet. Læg kartoflerne i et smurt ildfast fad og broccolierne som pynt øverst. Broccolierne kan evt. først lægges på, når gratinen er bagt. Sauce: Smelt margarine i en gryde og rør melet i. Tilsæt vandet lidt efter lidt og lad saucen køle lidt af. Pisk derefter æggene i ét ad gangen og smag til med lidt salt og peber. Fordel saucen over kartofler og broccoli og bag gratinen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 40 minutter eller til den er gylden. Sørg for at broccolierne er helt dækket af saucen, da de ellers let bliver sorte. |
|
Opskriften er vist 159686 gange,
og udskrevet 4124 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (30 stemmer) |
|
Kommentarer Mark E Smith - 2020-04-29 21:04:40 Detg gik faktisk meget godt. Der blev næsten spist op. Chili og cheddar! Mark E Smith - 2020-04-29 20:27:07 Jeg har kørt en gang chiliflager og cheddarost ud over for at tækkes mine 2 teenagere. Nu er den i ovnen. Om lidt ved vi om det virkede. Jeg vender tilbage! Kok-John - 2014-08-07 15:28:18 Retten kan overdækkes med sølvpapir hvis man vil undgå at retten bliver sort. Fjernes 5-8 min inden den tages ud af ovnen. Lækker ret. Karen - 2014-06-26 17:36:39 Jeg havde hørt at det ville være svært at lave gartin, men det er nemt nok du skal bare ville det. Det smager super lækkert og SER lækkert ud. Smager fantastisk :-) - 2014-03-11 22:03:50 Skøn opskrift - Jeg tilføjede skinke i strimler, hvilket gav et ekstra pift. jdmbop 2014 - 2014-01-26 13:38:03 den er helt perfekt Signe - 2013-05-15 20:14:27 Har svært ved at forstå at der kun er 76 kcal pr. 100 gram? kaj ulrik - 2013-03-12 17:47:49 Nem at lave Jeg kom en pk. Skinkestrimler i og dryssede med rasp og til sidst nogle smørklatter på toppen Marlene - 2011-04-01 17:44:35 Er spændt på den, vil lave den nu :) Kathrine - 2010-11-17 12:21:15 Super god gratin! Fik også ros fra manden og han er ellers kræsen. Smag sovsen til inden æggene tilføjes. Pisk æggeblommerne i sovsen og pisk æggehviderne stive og vend dem i sovsen - det bliver den kun bedre af. Jeg kom desuden letkogte gulerødder i og dryssede til sidst hele retten med revet parmesan inden den kom i ovnen - der kan også drysses med rasp, så bliver skorpen mere sprød. Conny - 2010-06-10 22:46:21 Til "mig". Har du ikke læst opskriften ordentligt???, for efter efter æggene er kommet i, skal den bages i ca. 40 min., og så er de absolut ikke rå længere. kokken - 2010-03-11 14:58:04 slap helt af med den forskrækkethed over rå æg - selvfølgelig skal man bruge past. æg når man laver retter med rå æg. Men at man ikke må smage til - stop nu hysteriet!!!! mig - 2010-02-22 20:04:26 smag aldrig noget til med rå æg ! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne