Broccolitærte
Hovedingrediens : Kål - Broccoli Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tærtedej:
Nødderne blendes. Melet, gerne koldt, nødderne og saltet blandes sammen. Smørret skæres i tynde skiver og smuldres i melet med fingerspidserne. Koldt Vand tilsættes og dejen æltes til en tyk fast dej. Lad dejen hvile 10 minutter i køleskab. Rul dejen ud på et let melet bord til den har form som en stor cirkel. Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den let fast rundt i kanten. Lad dejen hvile mindst 1 time i køleskab. Dette forhindrer at dejkanten skrider ned under forbagningen. Den køleskabskolde tærtebund pensles med æg og prikkes i bunden med en gaffel. Forbages i ca. 10 minutter i en 200 grader C. alm. forvarmet ovn. Fyld: Broccolien skylles, hovedet deles i mindre buketter. Stokken, skær det mest træede fra, skæres i små tern. Stokstykkerne koges i 1 minutter hvorefter buketterne tilsættes og blancheres. Lad det dryppe godt af i en sigte. Løget finthakkes og småsnurrer i olien i 4-5 minutter uden at brune. Løg, broccolitern og - buketter fordels over den forbagte bund. Æg, creme fraiche, salt, peber og osten piskes sammen. Ægge/ostemassen hældes over tærten og bages i ca. 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Variation: Tærten kan evt. pyntes med skiveskårne tomater rundt i kanten, før den bages. |
|
Opskriften er vist 1019604 gange,
og udskrevet 17285 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (140 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2023-04-12 15:30:03 Også godt med bacon i Motte - 2022-06-25 09:21:33 En af de beste brogulitærte opskrifter jeg har set længe smager som mor lavede den Mette - 2021-05-23 14:43:13 Vores yndlingstærte - vi har lavet den jævnligt gennem flere år. Christoffer - 2021-02-02 09:38:58 Lækker tærte Laila - 2019-01-02 21:47:14 Lækker bund, spændende med nødder i. Giver en god smag. anonym - 2018-07-10 18:28:28 jeg har puttet en rest stegt kylling og porre i også samt champignon det var lækkert Sofie - 2017-03-05 14:03:27 Jeg lavede tærten med skiveskårne kartofler, en porre, et løg - altsammen lige forstegt på en pande med salt, peber og frisk timian. Og så æggemassen ovenpå - det var også godt. Sergei - 2016-11-01 16:14:43 Bare så lækker, jeg tilføjer også blomkål skinkestrimler ristede bacon tern, og så lige en håndfuld valnøddekerner, og et par ovnristede cherrytomater til pynt, der er ingen endnu der ikke har kunne lide det. Sophia - 2016-09-27 07:40:30 Uuuhm lækker tærte !!! Jeg puttede også 300 gr skinkestrimler i :) Succes ;) ! Emmy - 2015-08-06 18:12:28 Virkelig skøn og nem dej! Dejlig tærte. Skal helt sikkert laves igen!:) Joan - 2015-05-27 10:35:49 Kan tærten fryses? Chritter - 2013-10-30 18:52:10 Lækker tærtebund. Fyldet var okay men manglede smag. Prøver med lidt hvidløg og evt. Revet gulerod næste gang. Men havde creme fraiche med knust hvidløg som tilbehør, og det gav smag. Stine Bek - 2013-05-07 20:13:17 Wauw! Virkelig lækker bund, min nye yndlings! anonym - 2013-03-06 14:12:24 hvor meget groft salt skal der i ? Mætheden selv - 2012-09-26 18:35:42 Mumse lækker tærte! Er især blevet helt forgabt i tærtedejen - mums mums mums!!! :D Cecilie - 2012-05-24 16:32:05 God opskrift på tærtebund - bruger den hver eneste gang jeg laver tærte! mmmh.. laver dog næsten altid "tøm køleskab" fyld, og det bliver godt hver gang :) Dorte11 - 2012-03-31 13:03:25 Jeg afkølede ikke dejen, og det gik fint uden. Der er nok dej til en stor tærte. Jeg puttede ekstra æggeblanding i og puttede en rest hamburgerryg skåret i tern i. Smagte dejligt. Lilla - 2011-06-23 11:27:05 Fantastisk god tærte! Den lækreste bund jeg har smagt.. Tilføjer selv lidt kylling og det smager virkelig godt. Stine - 2010-12-03 15:16:40 Synes godt der kunne være lidt mere fyld. Puttede næsten 500g broccoli i sasmt 2 små løg og en fintsnittet pastinak, men synes alligevel godt det ku fylde mere. Ligeledes med "saucen". Men den ser god ud og jeg glæder mig til at smage den! Ruth - 2010-01-16 19:45:59 Fantastisk lækker. Fyldet minder meget om det man ser i andre opskrifter, men bunden er helt speciel - dejlig sprød og velsmagende. Uhm!! miaus - 2009-12-03 21:46:03 blancere er et opkog derefter afkøl under kold vand... Sascha Hauvn - 2009-10-28 15:34:37 jeg har tilføjet fetatern, det gør den bare endnu bedre :-) anonym - 2009-07-27 14:28:24 Hvad betyder blancheres? Og hvordan har i gjort med broccolien? Mig:D - 2009-03-22 11:28:21 JA, du kan jo selv bestemme til hvor mange personer, op til 1000 anonym - 2008-04-02 10:09:53 Rigtig god. Jeg brugte halv rugmel og groft speltmel i stedet for grahamsmel. Og puttede en gulerod i fyldet, og pyntede med tomat ovenpå. Den blev rigtig god. Simone - 2008-03-18 20:36:32 Mmm, skøn tærte! Jeg tilføjede lige lidt bacon og det smagte super skønt! :D kaja - 2008-03-08 08:25:13 den var mega lækker også lavet i små potions skåle lige ned i madkassen ( så skal de ikke have så lang tid i ovnen ) Per - 2007-04-11 19:10:52 Når du lægger dejen i tærtefadet så lad dejen gå lidt ud over kanten, og vent med at skær dette overskydende dej af til bunden er forbagt, så glider dejen ikke ned. Theis - 2006-12-18 13:22:31 Stor succes til julefrokosten, jeg tilføjede lidt gulerødder , 1 fed hakket hvidløg og feta :) Marianne - 2005-01-01 01:01:01 Uhm, den er lækker. Jeg tilførte selv små stykker fersk laks. mille - 2005-01-01 01:01:01 hvor mange personer er det til?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne