Fragilite lagkage med jordbærflødeskum

Fragilite lagkage med jordbærflødeskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fraglite

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fragilite lagkage med jordbærflødeskum, billede 4 Fragilite lagkage med jordbærflødeskum, billede 1 Fragilite lagkage med jordbærflødeskum, billede 2 Fragilite lagkage med jordbærflødeskum, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bunde:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

175 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Creme:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
250 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   
Opskrift:
Bunde:
Pisk æggehviderne meget stive.

Hak mandlerne fint og bland dem med mel og flormelis. Vend mandelblandingen i de piskede æggehvider.

Bred massen ud på bagepapir til 2 bunde, 24 cm i diameter. Bag ved 140 grader C. alm. ovn i ca. 1 time, eller til bundene er sprøde og faste. Lad dem svale.


Creme:
Pisk fløden til skum og pisk flormelis i. Vend de skivede jordbær i.

Læg bundene sammen med jordbærflødeskummet, lige inden desserten serveres. Drys øverst med sigtet flormelis og pynt med jordbær.





karakterer:
Opskriften er vist 116635 gange,
og udskrevet 5288 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10406 (2477 kcal)
KJ pr. Pers. 2601 (619 kcal)
Vægt ialt 945 gram
Vægt pr. Pers. 236 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1101 KJ (262 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 14.4 gram
Kulhydrat 29.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-05-22 08:14:35
Kan de opbevares nogle dage før brug uden at blive bløde, i så fald fryser, plastpose eller kagedåse. Nogen erfaring med det?

  -   2012-07-10 22:25:54
ser simpel ud, og er det.

  -   2009-06-07 15:34:03
Super lækker kage. Hilsen Ingolf

  -   2009-06-07 10:36:03
Lækker kage. Laver den med frosne hindbær fra haven, pynter med citronmelisse og hindbær - som blomst - på midten.

  -   2008-06-03 13:55:47
fantastisk sommerkage og så er den næsten sund:-)

  -   2008-05-08 18:14:42
Super god, lav dobbelt portion og bag 2 stk i bagepladestørelse, den skal nok blive spist

  -   2007-07-18 11:16:41
Det (syntes vi) gør kagen endnu bedre, hvis man også kommer lidt cognac i flødeskumsfyldet og både kommer det mellem lagene samt ovenpå.

  -   2007-07-07 11:25:18
Super god kage - alle var vilde med den !

  -   2007-07-01 14:18:37
Fantastisk sommerkage! Den vækker jubel hos store og små! Og så er den meget enkel at lave. Tak for inspirationen.

  -   2007-06-25 08:09:37
Hvis man drysser et TYNDT lag mel på bagepapiret, for man smører marengsmassen på, hænger den ikke fast

  -   2007-06-13 10:35:52
Lyder rigtig god. Skal helt sikkert prøves!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Tegn en cirkel på bagepapiret efter en form eller tallerken, så er det nemmere at ramme størrelsen og få den rund.