Gratineret perlehønebryst med gorgonzolasauce
Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehønebryst Indsendt : |
|
|
Perlehøne:
Brysterne og lårene skæres af perlehønsene. Gem skroget til saucen. Lår og bryster brunes af på en pande i lidt olie. Steges videre i ovnen ved 200 grader C i ca. 10 minutter. Purløg, ost og finthakket rødløg blandes sammen. Drysses på brysterne som herefter gratineres i ovnen ved 220 grader C i 5 minutter. Perlehønefond: Skrogene brunes af i olie, der tilsættes fintskårne urter og disse brunes med. Tilsæt krydderierne. Fonden koges 4 timer, sigtes og nedkoges til ½ l. Sauce: De hakkede skalotteløg sauteres gyldne i smørret. Der tilsættes portvin og denne nedkoges til det halve. Tilsæt perlehønefond og kog herefter ned til der er ca. 3 dl. Tilsæt gorgonzola og lad denne koge godt ud i saucen. Jævn ganske lidt med maizenamel udrørt i lidt koldt vand. Montér med koldt smør og smag til sidst til med salt og peber. Krydderurtefarseret bagekartoffel: Kartoflerne rengøres og bages i ovn ved 200 grader C i 1½ time. Indmaden skrabes ud. Røres med æg, fløde, salt, peber samt krydderurter. Blandingen fyldes tilbage i kartoffelskallerne. Drysses med reven ost og gratineres i ovn ca. 10 minutter ved 200 grader C. Tilbehør: Svampene renses godt og ristes i smør. Krydres med salt og peber. Sherrytomaterne tilsættes og steges med svampene kort før de er færdige. Sukkerærterne blancheres ganske kort i kogende vand. Anretning: Læg lårene på tallerkener. Ovenpå lægges et par skiver bryst. Anret grønsagerne og kartoflerne sammen med saucen, sådan at det ser rigtigt appetitligt ud. |
|
Opskriften er vist 18812 gange,
og udskrevet 582 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Audur - 2005-01-01 01:01:01 Lavede ikke fond, men brugte kyllingefond. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne