Svinekam stegt som vildt 02
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm ovnen op til 230 grader C. alm. ovn.
Skær kødet i skiver uden at skære helt igennem. Læg 1/2 skive bacon i hvert snit. Læg kødet i en lille bradepande og drys salt på. Sæt stegen i ovnen og brun den i ca. 15 minutter. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog saucen igennem under omrøring. Smag sovsen til med salt og giv den et par dråber kulør. Hæld sovsen over kødet, hæld vand ved og læg en timiankvist i bradepanden. Dæk fadet med stanniol. Dæmp varmen til 180 grader C. alm. ovn. Steg kødet i bradepanden i alt ca. 11/4 time. Tag kødet ud af ovnen. Lad kødet hvile ca. 20 minutter, før det skæres i skiver. Si skyen fra kødet ned i en gryde, tilsæt piskefløde og kog saucen igennem. Smag til med salt, ribsgelé og Danablu. Server med ovnstegte kartofler, halve pærer med tyttebær og ristede svampe |
|
Opskriften er vist 217048 gange,
og udskrevet 6968 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (40 stemmer) |
|
Kommentarer Torben - 2021-03-01 16:41:52 Den spøjseste opskrift, jeg har set! Stegen overhældes med færdiglavet sovs! Sådan har jeg aldrig fået den før. Jeg valgte at svitse lidt gulerødder, porrerester, hvidløg til at vedlægge stegen. Alt i alt - en sand Gude-ret. Tak anonym - 2018-08-22 18:19:23 Sovsen smager af ingenting, nogen forslag Helene - 2016-05-07 17:29:07 Det smagte bare super! Vores nye yndlingsret her hjemme:) anonym - 2015-10-10 20:23:38 Smager helt fantastisk, især sovsen. anonym - 2014-10-03 12:54:07 Skal den hvile i staniol, før den skæres i skiver? Hvordan undgår man ellers, at den bliver kold? Med almindelig ovn, menes der så, at man ikke skal bruge varmluft? Er sovsen klar fra bradepanden eller skal man gøre noget med den, før den er klar? tp - 2013-08-11 17:45:53 stegetiden er 1 + 1/4 time ca. anonym - 2013-02-18 17:40:39 hvad er stegetiden er den virkelig 4 timer ?? Annelise - 2011-12-29 20:25:34 Kender retten udmærket. Kom dog også et par gulerødder og et løg skåret i skiver ned i bradepanden, sammen med kødet. Pres det hele igennem en sigte inden du bruger det som basis for sovsen. Jeg lover, du bliver ikke snydt. anonym - 2011-11-04 09:56:46 ser rigtigt lækkert ud! den skal prøves til min fødselsdagsmiddag i aften :) K(l)okkelærlingen - 2011-08-02 20:08:54 Fantastisk opskrift. Utrolig meget smag! Bennar - 2010-08-16 17:16:13 Familien var begejstret. anja-høng - 2008-12-26 19:13:08 synes det er den besdte opskrift jeg endnu har fundet på netttet har lavet den 3-4 gange før, skal lave den til 11 mennesker imorgen super til både børn og voksne måske lidt mere danablue i og madlavningsfløde fungerer fint susanne - 2007-06-01 18:33:01 kan man ikke beholde sværet på det smager jo godt. anonym - 2005-01-01 01:01:01 drysses med lidt provance krydderrier |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne