Italienske Ciabattaboller (Rosetta)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør gæren ud i lidt af de kolde vand.
Tilsæt resten af vandet og ingredienserne.
Sæt dejen til hævning i køleskab i 5-6 timer.
Rul dejen ud til en pølse - hav godt med mel på bordet. Tag et lille stykke dej fra. Form til boller og sæt små kugler af dej ovenpå dem. Lav 5-6 riller med en kniv fra midten af bollerne og ud. Sæt dem til efterhævning 1/2 time. Pensl bollerne med olie, bag dem ved 250 grader C. alm. ovn i 5 min., og herefter ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 12 min. Tips: Velegnede til frysning. Skal herefter i ovnen i ca. 10 min. ved 225 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 113877 gange,
og udskrevet 2271 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (49 stemmer) |
|
Kommentarer :-) - 2013-07-31 17:08:50 Skær nogle riller i brødet og drys rosmarin og middelhavssalt flager over :-) Carsten - 2012-07-30 19:24:56 700 gr. hvedemel 300 gr Durumel 1 spiseske salt 700 ml. vand 5 gram gær el. ½ tsk. tørgær Skal hæve i ca. 6-8 timer Må ikke slås ned giver utrolige luftige boller jo mere gær jo dårligere bliver brødet Birgit - 2012-02-07 16:32:52 Rigtig gode boller. Dog brugte jeg 25g gær og ca. 50g mindre mel. Ole - 2010-03-05 11:30:02 Glem alt om "hævetid", men lad dejen hæve 2-3 gange - slå den ned - når bollerne er sat til hævning på bradepanden skal de opnå "bollestørrelse" før de sættes i den forvarmede ovn, det kan være 1 time eller måske 2½ - 3 timer. Skal det gå hurtig så giv dejen "noget" sukker eller honning, så hæver de op på kortere tid til "bollestørrelse" - drop alt om tider Casper - 2008-10-19 11:13:28 Suber lækre Kunne dog godt bruge lidt mere gær og måske en times efterhævning! dette gjorde jeg og fik nogle super lækre luftige boller + brød!! John - 2005-01-01 01:01:01 Mine boller blev meget flade, da der skal mere mel til. Jeg tror også at der er angivet for lidt gær. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne