Mignon af dansk okse med grillede kartoffelfondant
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemignon Indsendt : Red : |
|
|
Kødet skæres fri for sener og deles i 4 små bøffer. Brunes hårdt på Helse-grillpanden, så de får grillmønster.
Kartoflerne udstikkes i små runde plader som blancheres, dvs. dyppes i kogende vand og kommes herefter i isvand. Herefter lægges de ved siden af bøffen på grillpanden og tages af, så snart de også har fået grillmønster. De lægges så i en gryde med en smule vand og lidt olivenolie og koges møre. Smages til med salt og peber. Cherrytomaterne ridses i toppen med et lille kryds, dyppes i kogende vand og kommes herefter i isvand. Huden trækkes opad på tomaten og sættes i et ildfast fad klar til at komme ind i ovnen og bage. En lille smule olivenolie dryppes ovenpå tomaten samt salt og peber. Perleløg pilles og koges møre i vand tilsat salt. Brun farin sauteres i en lille gryde, så det karamelliseres, herpå balsamico og røres til en sirupkonsistens. Herefter kommes kalvefond, hønsefond og rødvin på, og dette reduceres også til sirupkonsistens. Herefter piskes saucen op med smør og smages til med salt, peber og revet limeskal. Eventuelt hvis saucen er for sød smages til med limesaft. |
|
Opskriften er vist 19807 gange,
og udskrevet 238 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Lars Holm - 2005-01-01 01:01:01 Opskriften stammer fra Friland.dk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne