Grydestegt okseklump med estragon og savoykål

Grydestegt okseklump med estragon og savoykål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :
Grydestegt okseklump med estragon og savoykål, billede 4 Grydestegt okseklump med estragon og savoykål, billede 1 Grydestegt okseklump med estragon og savoykål, billede 2 Grydestegt okseklump med estragon og savoykål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.Okseklump
1 spsk.Smør
1 spsk.Rapsolie
2.5 dl.Rødvin
2.5 dl.Vand
 
1 Savoykål
100 g.Skalotteløg
2 Æble
20 g.Maizena
1 tsk.Estragon tørret
 Salt
 Sort peberkorn
 
Opskrift:
Brun okseklumpen i en gryde i lidt olie og smør. Tilsæt rødvin, vand salt og peber. Lad kødet småsimre ica. 2 timer. Vend det jævnligt.

Bring vand i kog i en stor gryde, tilsæt lidt salt. Fjern stokken på kålen og del savoykålen i stykker på 5x5x5 cm. Blancer dem et par min. Lad dem dryppe af et par min.

Når kødet har fået 1,5 time lægges kålen ned til kødet. Derefter de halverede skalotteløg og æbler i tern, af skrællet æbler.

Tag kødet op af gryden og lad det hvile i 20 min.

Saucen kan jævnes med maizena. Herefter skal saucen koge i 3 min. Tilsæt hakket estragonblade og smag til med salt og peber.

Servèr savoyekål og sauce sammen i et dybt fad med kødet ovenpå.

Giv kartofler og brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 97253 gange,
og udskrevet 1602 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-14 13:46:39
Det bliver nærmest en stuvning med savoykålen, og den bliver ikke ringere af en kvart fløde.