Parmentier kartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
|
|
Gør porrer og kartofler i stand. Skær porrerne i smalle ringe og de skrællede kartofler i mindre stykker. Damp først porrerne bløde - de skal falde sammen - i halvdelen af smørret og kom så kartoflerne i gryden til porrerne og vend godt.
Hæld bouillon over og kog det hele meget mørt. Purer eller blend suppen, rør fløden i og lad suppen koge i nogle minutter, før den smages til med salt og peber. Rør den resterende klat smør i og server med de smørristede brødterninger og drys af brøndkarse eller kørvel. |
|
Opskriften er vist 13381 gange,
og udskrevet 137 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Karen Vestergaard - 2012-10-05 12:53:30 Dette er ikke de originale Parmentier-kartifler. De (ca. 1 kg) skæres ud i små terninger på max 1cm (dette er hvad betegnelsen Parmentier kendetegner). De steges i en pande i en blanding af olie og smør, tilsat 3 knuste fed hvidløg til de tager farve, rystet undervejs. Derpå sættes de i en 180 gr. varm ovn i 10 min. De saltes, inden ovnbagningen. De kan kaldes forskellige ting, alt efter hvilke krydderier, der tilsættes, fx "pommesm à la lyonnaise" med syltede løg og hakket persille. Ophavsmanden til navnet er en fransk apoteker og kemiker, Antoine Parmentier (1737-1813), der undersøgte graden af næring i kartoflen, som man i Frankrig ikke før havde værdsat. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne