Pærevælling
Hovedingrediens : Frugt - Pærer Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pærerne skrælles, skæres i fire dele. Kernehuset udtages. De koges halvmøre i lidt vand, det skal næsten dække pærene.
Mælken bringes i kog, grynene og de halvmøre pærer (+ deres saft) kommes i og koger 10 - 15 min. Spises med sukker. Der skal være rigeligt med pærer i hver portion. Tips: Æble- og pærevælling har været en såre almindelig ret i de egne, hvor der er mange frugttræer. Retten stammer egentlig fra Lolland-Falster, men har været kendt så længe på Fyn, at den har vundet hævd som fynsk |
|
Opskriften er vist 168602 gange,
og udskrevet 3077 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (82 stemmer) |
|
Kommentarer Henning Sørensen - 2023-10-22 17:09:23 jeg laver den lige nu, tager ca. 45 min. Byggryn fra Skærbæk Mølle, pærer fra haven. 1 kg. og 1 l mælk, og 125 g koldvalsede byggryn. Smager virkelig. godt Pia Christensen - 2022-09-05 16:58:00 Man kan sagtens bruge knækkede Byggryn også😍 Lohse fra Lolland - 2021-10-04 23:19:12 Det er stort set umuligt at opstøve mellemfine byggryn. Jeg bruger Koldvalsede byggryn med succes, som jeg køber hos Skærtoft Mølle i deres netbutik. Jeg gider ikke rende det halve københavn rundt i helsekostbutikker for at lede efter byggryn. anni - 2021-10-03 12:07:29 Jeg har lige købt byggryn i superbrugsen i Nørre Alslev, økologiske men det går nok, anonym - 2021-06-03 18:40:56 Hvis man laver sine egne henkogte pærer så behøver man ikke sukker og andet. Væsken fra pærerne er helt fantastisk. Det var sådan min mor lavede pærervælling og hun var lollik. I dag har jeg svært ved at finde mellemfine byggryn, så hvis nogen kan hjælpe mig så bliver jeg glad🍐 Mvh Jette juni 2021 Karina Kofoed-skov - 2021-02-17 08:18:15 Jeg har lavet den med havredrik, det smager også fantastisk Per - 2020-10-21 15:42:22 Mener ikke der skal mere byggryn i opskriften, vælling skal være tynd Hanne 2019-12-21 - 2019-12-21 18:58:02 Min mor brukte alltid havregryn i pærevellingen Søren - 2019-10-14 19:34:45 Der er alt for lille mængde byggryn i opskriften så vællingen bliver nærmest for mælkeagtigt, specielt da der også kommer væske fra pærer og kogesaft. På posen anføres mindst den dobbelte mængde. Kirsten - 2019-10-09 13:25:12 Vi spiser den med sirup i stedet for sukker. Det er super godt. Er fra Vestsjælland ligesom min mand, og vi er begge opvokset med pærevælling i sæsonen. Elsebeth Nielsen - 2016-06-01 14:11:31 Det lækreste er når der bruges pærer som er henkogt med sukker . anonym - 2014-09-16 18:24:27 Jeg har lige købt i flakkerbjerg brugsen martin - 2014-01-18 14:44:11 kan man ikke bruge havregryn flemming - 2013-10-08 09:47:43 Jeg er en ældre mand fra 1937, min far blev født i 1910 på en stor gård ved Søllested på Lolland, han fortalte mig, at der til morgenmad blev spist Pærevælling og kogte sild, så retten stammer fra Lolland ! Holbæk - 2010-10-24 21:03:39 Hej jeg har lige købt en pose mellemfine byggryn 500g for 20 kr. Vi har noget der hedder Andelslandsbyen Nyvang Oldvejen 25. 43000 Holbæk håber at det kan hjælpe dem der ikke kan finde det. Hardi - 2009-10-27 10:06:46 vedr. pærevælling: jeg er født i nordjylland. hvorfra min mor lavede pærevælling.vi boede. Nordsjælland. Midtsjælland. Sydsjælland. Lolland. Falster og møn. alle steder lavede man pærevælling. det var jo frugt fra haven. Hvem kom først hønen eller ægget. Eller, hvem skriver den første historie.. Måske om pærevælling... Som nok til syvende og til sidst er en gammel Dansk tysk. o.s.v ret. Velbekomme Næste gang jeg runder et hjørne. om få år.er 80 år. Søn af et par Herregårdsbisser. anonym - 2009-10-14 22:12:06 Pærevællingen spistes også på Sjælland, hvor jeg har fået opskriftern af min svigermor. Der stod et stort, gammelt pæretræ på gården, og pærevælling var en yndet spise i sensommertiden. Bruno From, Nysted- - 2009-10-05 17:01:47 Undskyld fordi den har været kendt længe på Fyn kan den ikke blive fynsk. Her på Lolland spiser vi den skam stadigvæk med stor velbehag og retten er stadigvæk fra Lolland-Falster - Sorry Fyn I må smykke med Jeres andre gode retter. thea monk rasmussen - 2009-04-17 17:12:44 der står ikke noget om hvor meget der bliver til det er noget pjat sriv det så på opsriften fra thea monk rasmussen TINA - 2008-09-03 18:04:55 Det er meget vanskeligt at få mellemfine byggryn, men du kan sagtens bruge byggrynsflager. Du skal blot blænde den med en stavblænder så har du dine mellemfine byggryn JLT - 2007-10-09 14:27:29 Spises med kanelsukker Ole - 2005-01-01 01:01:01 Retten kan også spises varm. Som hovedret. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Vællingen kan også tilberedes med kærnemælk, så sødes vællingen med ekstra sukker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne