Strudse-steg med bigarde- sauce

Strudse-steg med bigarde- sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Struds - Strudsesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 strudsestege a ca 350 gr.
1 appelsin
1 skalotteløg
1 spsk.sukker
 dl.hønsebouillon
 salt
 peber
1 citron
 smør til bruning
2 dl.hvidvin
 lidt maizena
 evt. lidt appelsinlikør
 
 Tilbehør:
 Råstegte kartoffelbåde
8 halve skiver appelsin
 kogte grønne bønner
 evt. brøndkarse
Opskrift:
Skræl citrus-frugterne og fjern den hvide hinde. Skær skallen i supertynde strimler og giv dem et opkog i vand. Skyl med koldt vand og dryp af i sigte. Pil og hak løget fint. Brun kødet på begge sider i fedtstof i en gryde.

Tag kødet op og rør løg og sukker i. Lad det karamellisere. Tilsæt hvidvin og lad det koge ned til det halve. Tilsæt bouillon, saften fra appelsinen og den halve citron. Læg kødet tilbage i gryden og kog under log i ca. 10 minutter på hver side, til kødet er rosa.

Tag kødet op og hold det varmt. Jævn med maizena til en tynd sauce. Tilsæt appelsin/cirtron -strimler og smag til med salt og peber og evt. appelsinlikør.

Skær kødet i tynde strimler og læg dem taglagt på et fad. Hæld lidt sauce over og pynt med bønner, halve appelsinskiver og lidt brøndkarse. Server resten ad saucen og råstegte kartoffelbåde til.





karakterer:
Opskriften er vist 5512 gange,
og udskrevet 159 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu