Koldt, sprængt oksespidsbryst med flødepeberrod
Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme.
Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse.
Tilsæt krydderier, gulerod, løg og knoldselleri.
Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer, indtil det er mørt. Oksespidsbrystet tages op, lagen sies og hældes over kødet, hvorefter kød og lage afkøles f.eks. i koldt vandbad. Tilberedning af grøntsager: Grøntsagerne skylles. En gryde med vand tilsat lidt salt og 1 spsk. olie sættes over. Porrer skæres i stykker på 6 cm. og blomkål og broccoli deles i buketter. Når vandet koger kommes grøntsagerne i og koger ca. 5 min til de er møre, men stadigt sprøde. Tag dem op med en hulske og dryp med lidt balsamico eddike. Flødepeberrod: Skræl og riv peberrod fint, pisk fløden til skum og smag til med peberrod, citron, salt og peber. Servering: Skær det kolde, sprængt spidsbryst i pæne skiver og anret dem på et fad sammen med grøntsagerne. Flødepeberroden kommes i en skål og serveres til sammen med groft brød. |
|
Opskriften er vist 29873 gange,
og udskrevet 639 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne