Skipperlabskovs 02
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i små tern, skær løget i skiver og kartoflerne i store tern.
Kom løg, kartofler og kød lagvis med krydderier i en gryde. Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme under låg, til kartoflerne er møre.
Tilsæt skinken, skåret i tern og kog yderligere 10 minutter. Smag til med salt, og server med et godt drys klippet purløg, rugbrød og syltede rødbeder/agurker. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. Allehånde kan undværes. |
|
Opskriften er vist 282446 gange,
og udskrevet 9516 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (87 stemmer) |
|
Kommentarer Kamilla - 2018-07-08 14:23:51 Hva med uden løg og purløg? 😀 anonym - 2016-04-15 11:58:25 jeg giver Jens R ret. Theresa - 2016-03-10 12:55:11 Man kan også bruge hestekød. Det smager dejligt kurt hansen - 2016-02-20 19:20:41 Istedet for bouillion så bruger jeg mælk og øl havlt af hvee. Det smager bare hælt vilt got og min kone er vil med det eik - 2014-09-01 17:04:39 Frk. Pedersen har ret. Bruger 10 lauerbærblade, 20/30 pebberkorn og 200 gram af slagterens hjemmelavede cocktailpølser. Super nem ret der kan serveres for gæster. 10 herfra Frk Pedersen - 2014-01-04 12:35:44 Ændringer på opskrifter....kunne være inspiration til at prøve noget nyt..... Jens R. - 2013-05-06 12:04:27 Jeg har lagt mærke til, at i stort set, ALLE opskrifter herinde, skal folk lige komme med DERES variant på en given opskrift, og så er det jeg tænker; hvorfor pokker lave om på en opskrift?! Hvis man mener man har en der er bedre, hvorfor så overhovedet komme herind og søge på selvsamme opskrift, og derefter lave den om - det giver jo ingen mening!? anonym - 2013-03-12 14:49:53 Tip 1: kog først kødet ved at hælde koldt vand på så det dækker kødet. Når det har skummet så smid vandet ud og start forfra - som i opskrift! tip 2:Byg et låg af laurbærblade! Ann - 2013-02-01 17:28:11 I følge frk Jensen, så hører skipperlabskovsen til under kapitlet: anvendelse af kødrester. Hver gang jeg laver en skudefuld gammeldags okse/hønsekødssuppe, så er der altid oksebryst og høns til fryseren. Så er det bare at koge nogle melede kartofler, huske at tage oksen ud af fryseren, skære den i tern og blande den med de kogte kartoffeltern, koge det ind med en rest suppe som også er gemt i fryseren, laurbær, peberkorn,og hvis man nu lige har lidt bacon eller skinkerester i køleskabet, så er den hjemme. På den måde får man fuld valuta for den store grydefuld hjemmelavet suppe . Senere er der jo kød til Høns i asparges ! tommy - 2012-10-05 18:12:09 den er efter min forskningsresultat nordtysk anonym - 2011-09-06 20:27:27 kan også (billiger) med bovblade anonym - 2011-05-19 14:12:38 Brug kalvekød det er meget bedre Belise - 2011-02-11 13:04:54 Kan udemærket laves som vegetar - undlad kød og okseboullion - brug istedet Hälsans Kök Grytebitar (kan købes i helsekost + Irma) og brug en grøntsagsboullion René - 2008-11-15 00:36:32 Kog først oksekødet med løg og krydderier i en time, og tilsæt derefter kartoflerne i tern eller skiver så skulle både retten nå at blive færdig på samme tid - ca.2,5 time. Altså kødet er mørt og kartoflerne har jævnet retten. Et par bagekartofler er en god hjælp til at jævne retten. LeneB2 - 2008-01-21 16:00:41 Prøv at lave den med lammekød i stdet og uden allehånde. Uhmm. Husk at bruge melede kartofler (bagekartofler eller kartofler til mos) Per - 2007-10-29 20:23:44 Oksebov skal have lang kogetid for at blive mørt, gerne et par timer hvis kartoflerne tillader det og ikke koger ud så hurtigt, det er kartoflerne som skal jævne labskovsen til noget lignende grød. Boye - 2005-01-01 01:01:01 Har lavt denne opskrift , bare med skinkekød i stedet for okse . det blir også godt , og skal ikke koge så længe |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne