Grønkålssuppe med flæsk
Hovedingrediens : Kål - Grønkål Indsendt : Red : |
|
|
Rib grønkålen, skyl den godt, kom den i rigeligt, kogende letsaltet vand og kog ca. 10 minutter.
Hæld kålen i en sigte til afdrypning. Hak derefter kålen fint i en kødhakker eller i hånden.
Gør urterne i stand og skær dem i mindre stykker. Kom kødet i en gryde, dæk med vand og bring i kog.
Skum grundigt. Kom suppevisken i og tilsæt salt hvis kødet er fersk. Kog 1-2 timer efter kødets art og tykkelse.
Kog urterne med de sidste 10-15 minutter.
Tag kød, grøntsager og suppevisk op og jævn suppen med meljævning.
Kom kålen i suppen og smag den til med salt og peber.
Kom grøntsagerne i.
Skær kødet i skiver og server til suppen sammen med sennep, groft salt, syltede rødbeder og groft rugbrød.
|
|
Opskriften er vist 32344 gange,
og udskrevet 730 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Joan - 2009-12-29 13:27:17 Jeg får ikke lyst til at grine. Det lyder både godt og sundt, så det vil jeg prøve :-) jarex - 2009-11-17 14:03:54 Jeg blancerer kålen i 10 min og hakker det i mindre portioner med en kokkekniv, så presses kålen ikke for alt det grønne og vitaminerne. Jeg bruger også et par kraftben sammen med kogestykket med ben. Derefter går jeg over i det sønderjydske som jeg lærte for ca. 40 år siden ved en gammel søngerjydsk reasturatør, jeg jævner kålene ved at tilsætte havregryn, lad den koge med til der er jævnet tilstrækkeligt. ( Grin bare men det er godt, og smager ikke af havregryn ) ;-) velbekomme. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne