Osso Buco
Hovedingrediens : Oksekød - Ossobuco Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Ossobuco - en norditaliensk klassikerOsso Buco er en dejlig simreret, som især serveres om vinteren, fordi den er dejlig tung og varm i sine smage - men, det generelt en ret, der gør sig godt året rundt. Det er en ret som virkelig har vundet indpas i det danske køkken, men hvor kommer denne lækre, smagfulde simreret egentlig fra?“Hul i en knogle”Osso Buco er en italiensk ret, som har sine rødder i Lombardiet, helt specifikt Milano. Osso Buco betyder ‘hul i en knogle’, hvorfor navnet henviser til de kalvestykker, der udgør fundamentet for retten, da denne udskæring nemlig har et hul af marv i midten af sig.Den berømte Osso Buco blev højst sandsynligt skabt af de private kokke fra det velhavende borgerskab i Norditalien, da kødet prismæssigt lå i den dyrere ende. Hemmeligheden bag denne ret har altid, ifølge italienerne, været tålmodig og enkelthed. Til at starte med blev retten også tilberedt uden tomater, da disse, i det 18. århundrede, var nærmest ukendte. I dag består retten dog af kalveskanken, som bliver braiseret med det, man i Italien kalder for “odori”, som helt simpelt består af et løg, en gulerod og en selleristilk. Hertil tilføjes både tomater, hvidvin og bouillon, der giver retten sit afgørende præg. |
Opskriften er vist 994566 gange,
og udskrevet 28589 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (156 stemmer) |
|
Kommentarer bjarne C. - 2021-03-10 10:48:26 hvor blev rodsellerien af ,er den bare blevt sparet væk eller er det en svipser ? Anne Marie - 2018-10-30 16:52:31 Skulle der være sovs tilbage er den fænomenal i lasagne 🤗 Per - 2018-10-10 09:55:26 Det er rigtig at kødet kan vendes i mel først, men du risikere også at det sætter sig i bunden af gryden under tilberedning, det undgår det ved at jævne det bagefter Christopher - 2017-12-20 15:53:10 Jeg har nu ventet til sidst med at komme grøntsagerne i, da vi fryser retten ned i mindre portioner. Men vil klart anbefale fløde og muskatnød - derudover skal hvidvinen være tør. - bliver retten for syrlig kan man tilføje en teskefuld brun sukker - det tager lige toppen, og gør den lidt mere rund og mild ;-) LindaP - 2016-03-12 20:58:32 Virkelig lækker. Yngste på 10 mdr spiste en kæmpe portion. Øvrige børn på 3-4 år spiste også godt af den lækre sovs. Og vi voksne spiste til vi revnede. Henning Holler - 2016-02-02 21:26:45 lækker, sund og rigtig god når man små-blender sovsen lidt så det hænger godt ved fx ris eller mos. Husk at vende kødet i mel og brun af i olivenolien. Der skal absolut ikke fløde eller lignende i, da man nemt får en tyk æste italiensk sovs ved som sagt at småblende grøntsagerne lidt inden servering. Nordgren - 2015-08-29 07:12:36 Nem og let ret. Savner lidt fløde før serveringen Søren - 2013-01-20 19:54:22 Enig i man skal vende kødet i mel før det brunes. Bør efter Norditaliensk skik serveres med ris. Man kan med fordel anvende Stout øl i stedet for hvidvin. irene - 2012-05-05 18:33:37 det er alle tiders ret med lidt oregano til Elli - 2010-05-24 21:51:51 Den er super lækker, jeg puttede lidt brandi, ca.en enkelt genstand. Jesper - 2010-04-12 19:49:36 tilføj mel, hvis du er til stiv brun sovs ........ Beate - 2010-02-23 17:53:57 På italiensk vis skal der være pasta til samt godt brød og evt. en tomatsalat- Lige som Angelo laver den ( kommer fra Calabria , Italien) Tom - 2008-11-22 08:36:11 Prøv den med frisk pasta... og ja, kødet skal vendes i mel først. Kasper - 2008-06-17 19:16:19 mel inden stegning er korrekt, parmasan i persille/hvidløgsblandingen er super lækkert! risotto som tilbehør bliver for tungt, gode basmati er bedre! Jose - 2007-01-28 18:46:32 Vil anbefale en god rissotto som tilbehør. 200g. risottoris, ristes med 2 calotteløg, 2 fed hvidløg finthakket, lidt safran, koges med 6-dl hønseboullion, derefter vendes med reven parmasanost. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne