Grahamsbrød
Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren røres ud med vand, mælk, salt og sukker. Grahamsmelet røres i. Dejen slåes godt med en ske. Hvedemelet drysses over og dejen stilles lunt i 30 minutter.
Ælt dejen igennem og fyld dejen over i en smurt, melstrøet form. Rids brødet og pensel med æg. Brødet stilles til efterhævning. Bages ved 225 grader C. alm. ovn i 30 minutter. |
|
Opskriften er vist 120036 gange,
og udskrevet 3029 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (97 stemmer) |
|
Kommentarer Jytte - 2023-11-19 13:06:47 Dejligt brød, nemt at lave/bage. anonym - 2022-02-17 09:52:14 Er I gang med brødet og læser alle kommentarer- kommer der ikke svar på kommentaren? brød_bager - 2021-10-20 14:48:30 Hvor stor skal brødformen til brødet være? Steen - 2020-04-06 12:24:36 Jeg udskiftede noget af grahamsmel med sigtemel. Kan IKKE anbefales. Pernille - 2019-12-11 15:54:41 Hvad betyder det at “slå med en ske”? Og hvad er pointen med det? Helge Brøchner - 2014-05-22 23:24:23 Meget let opskrift og særdeles lækkert brød! Astrid - 2013-04-03 09:41:35 er blevet min go-to brød opskrift Jeg er veganer så bruger bare plantemælk i stedet for ko mælk og unlader at pensle med æg og så putter jeg græskar kerner i - Mums det smager got Kristina - 2013-02-10 14:16:32 Jeg har lige bagt dobbelt portion af denne opskrift - lavede et brød og 12 boller. Jeg tilsatte 150-175g revet gulerod, og det blev super vellykket. Æltede halvdelen af hvedemelen i inden hævning og dryssede resten over som beskrevet. Efterhævede i 30min. og bagte i ca. 25min. - først ved alm. varme og derefter varmluft. Rigtig god opskrift! Ronnie - 2012-09-07 16:01:11 Lækkert brød. Jeg tilsatte 3 spiseskeer lys sirup og lod det hæve 30 min i formen. Glæder mig til at bage det igen. Kristina - 2010-04-12 15:09:53 Jeg elsker denne opskrift og bruger den til stort set alt. Brød, boller, pølsebrød og pizzasnegle er den især god til. Tina Fisker - 2010-01-04 15:53:19 Godt brød, tak for opskriften. Jeg lod det hæve mere, men det er jo en detalje. :-) skid - 2009-03-14 21:45:49 Hvor længe skal brødet efterhæve og skal ovnen forvarmes. Sara - 2008-10-18 21:14:17 God opskrift, får en rigtig flot kulør med den penslede æg. Smager også rigtig godt. Linda Kjerulf - 2008-10-03 19:45:31 Noget af det bedste man kan spise til regulering af blodsukker. Det er gode langsomme kulhydrater. palya - 2008-08-24 10:49:23 Brødet falder ikke sammen, og bliver ikke tørt og kedeligt trods det høje indhold af grahamsmel. Derimod holder det sig lækkert og fugtigt længe. Chi - 2008-07-20 14:41:04 falder brødet ikke sammen når der ikke er mere hvedemel end 100 g i? millo - 2006-12-22 08:18:05 grahamsbrød smager rigtig godt med soltørrede tomater eller chili i! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne