Safranbrød
Hovedingrediens : Krydderurter - Safran Indsendt : |
|
|
Knus safran meget fint i en morter med lidt sukker.
Rør gæren ud i dejfadet med lidt af den kolde mælk og tilsæt ægget. Bland fedtstoffet i resten af mælken og lun blandingen. Hæld den over gæren, tilsæt salt, sukker og safran. Ælt melet i dejen sammen med rosinerne og de skoldede, smuttede, hakkede mandler. Ælt dejen godt, til den er smidig og stil den til hævning. Den hævede dej æltes godt igennem og formes til kringler, gifler, runde kager eller kranse. Læg dem på smurt plade til efterhævning. Smør med æg og drys perlesukker, hakkede mandler og rosiner over. Kransene skal bage 10 minutter mere. Bages ved 225 grader C i 10 minutter |
|
Opskriften er vist 15999 gange,
og udskrevet 245 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer marianne - 2007-12-13 06:02:31 Højtid: Jul - nærmere bestemt Sankt Lucia dag d. 13. december. De kommer fra Sverige. Smager himmelsk! ida passarge - 2005-01-01 01:01:01 safranbrød smager godt... jeg lavede det bare uden mandler og rosiner |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne