Oksehaleragout
Hovedingrediens : Oksekød - Oksehale Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet brunes i smør og olie på en pande, og lægges efterhånden over i en stor stegegryde.
Løg og hvidløg svitses let sammen med porrerne skåret i tynde skiver og blandes i gryden. Gulerødderne skæres i skiver og kommes i sammen med krydderierne, tomatpure og sambal orlek. Kogende vand hældes ved, så kødet er knapt dækket. Koges under låg, og vendes af og til. Okshaler skal have 3½ time, kalvehaler 3 timer. Spæd evt. med mere vand under stegningen, hvis det er nødvendigt. Tag kødet op og tilsæt fløden til sovsen. Smages til med sambal orlek og madeira. Jævnes evt. let med maizena. Serveres med kartoffelmos og evt. tynde æbleskiver dryppet med citronsaft. |
|
Opskriften er vist 84312 gange,
og udskrevet 2672 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (49 stemmer) |
|
Kommentarer Allah - 2016-04-27 10:19:12 Det smager Helt vild Godt, men jeg er vegetar Plet - 2012-11-12 16:11:30 Hvad er sambal orlek? Bente Buchholtz - 2007-03-23 13:08:52 Kan med fordel laves i trykkoger, stegetid ca. 20 min |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne