Oksehaleragout

Oksehaleragout, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehale

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksehaleragout, billede 4 Oksehaleragout, billede 1 Oksehaleragout, billede 2 Oksehaleragout, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksehaler hugget ud i leddene
0.5 spsk.Salvie tørret
2 spsk.Løvstikke tørret
600 g.løg
2 fedhvidløg
300 g.porrer
400 g.gulerødder
70 g.tomatpure konc.
1 tsk.sambal orlek
2 dl.Kaffefløde 9%
4 spsk.madeira
 
Opskrift:
Kødet brunes i smør og olie på en pande, og lægges efterhånden over i en stor stegegryde.

Løg og hvidløg svitses let sammen med porrerne skåret i tynde skiver og blandes i gryden. Gulerødderne skæres i skiver og kommes i sammen med krydderierne, tomatpure og sambal orlek. Kogende vand hældes ved, så kødet er knapt dækket.

Koges under låg, og vendes af og til. Okshaler skal have 3½ time, kalvehaler 3 timer. Spæd evt. med mere vand under stegningen, hvis det er nødvendigt.

Tag kødet op og tilsæt fløden til sovsen. Smages til med sambal orlek og madeira. Jævnes evt. let med maizena.

Serveres med kartoffelmos og evt. tynde æbleskiver dryppet med citronsaft.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Oksehaleragout

karakterer:
Opskriften er vist 84444 gange,
og udskrevet 2672 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (49 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-04-27 10:19:12
Det smager Helt vild Godt, men jeg er vegetar

  -   2012-11-12 16:11:30
Hvad er sambal orlek?

  -   2007-03-23 13:08:52
Kan med fordel laves i trykkoger, stegetid ca. 20 min