Falaffel med tomatsalsa og kærnemælksbrød
Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brød:
Gæren røres ud i den kolde kærnemælk, de 100 g. hvedemel røres i og det hæver 1-2 timer. Derefter tilsættes vand, salt og det sidste hvedemel og dejen æltes godt igennem. Formes til et stort brød. Bag brødet midt i ovnen på 225 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. Hvis lyden er hul, når man banker i bunden af brødet, er det færdigt. Falaffel: Sæt kikærterne i blød natten over i rigeligt vand. Hæld vandet fra og hæld kikærterne i blenderen. Blend 30 sek. til kikærterne er helt findelte. Tilsæt finthakket løg, pressede hvidløg, finthakket persille, koriander, vand og bagepulver og blend i 10 sek. Lad farsen hvile 30 minutter. Tomatsalsa: Tomaterne skoldes og flåes. Agurk, peberfrugt og persille hakkes fint. Rør alle ingredienserne til Tomatsalsaen sammen, smag til med c itronsaft og revet citronskal og stil skålen til side. Form en stor spsk. af farsen til en kugle. Det gøres nemmest mellem håndfladerne, samtidig presser man evt. overskydende væde fra farsen. Olien varmes op på en tykbundet pande. Kuglerne steges i den varme olie 5 ad gangen, ca. 3-4 min i alt. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. |
|
Opskriften er vist 72413 gange,
og udskrevet 1922 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Chokopadde - 2015-02-18 15:32:56 Hvorfor bliver der puttet bgepulver i? Det er da ikke nødvendigt Karsten - 2014-01-26 17:38:50 Der skal salt i falafflerne. anonym - 2012-05-09 11:40:35 Super gode, lige den opskrift jeg stod og manglede ;-) leila - 2011-03-15 18:37:02 du kan blande lidt olie i "dejen" det hjælper nogle gange for mig og en lille lille smule mel anonym - 2010-12-21 21:24:43 Hvis falaflerne falder fra hinanden, er det fordi der er brugt dåse-kikærter... Furina - 2010-03-11 17:48:36 mine falaffeler falder fra hinanden. Nogle raad. Per - 2008-10-03 08:44:40 Jeg kender ikke til en blender der kan køre kikærter rundt undenekstra væde, men det er til gengæld ret nemt at kører kikærterne gennem kødhakkeren. lou - 2005-01-01 01:01:01 nej de "koges" jo i olien.... Dejen kan iøvrigt fryses til en anden gang. Sørg blot for den tør langsomt op, så den ikke bliver "vandet". Lone Hansen - 2005-01-01 01:01:01 skal kikærterne mon ikke lige koges først? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne