Gode ben

Gode ben, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gode ben, billede 4 Gode ben, billede 1 Gode ben, billede 2 Gode ben, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1400 g.gode ben (gerne nøgleben)
50 g.smør eller margarine
2-3 stilkepersille
1-2 kvistetimian
1 lillelaurbærblad
5 Peberkorn, sorte
 en lille strimmel gul appelsinskal (1 x 5 cm)
5 dl.vand
30 g.hvedemel
 lidt sovsekulør
 salt
 
 kartofler
 
 Salat:
1 citron saften heraf
 vand
 sukker
2 æbler
4 stilkebladselleri
 vindruer
 
Opskrift:
Benene brunes let på alle sider i smør eller margarine. Efterhånden som de er færdigbrunede, tages de op og lægges i en skål. Kassér stegefedtet.

Læg benene tilbage i gryden sammen med krydderurterne og appelsinskrællen. Hæld vand over, og lad det hele snurre 1 1/2 time, til kødet er lige ved at falde fra benene.

Tag benene op, og hold dem varme. Si skyen op i et litermål eller lignende. Lad fedtet samle sig på overfladen, og skum det af. Hæld skyen tilbage i gryden, og jævn den med mel udrørt i vand. Lad sovsen koge ca. 5 min., justér farven med lidt sovsekulør, og smag den til med salt.

Servering:
Servér en god salat til benene.

Pres f.eks. saften af 1 citron, fortynd med vand, og smag evt. til med sukker. Skær 2 æbler i terninger, 4 stilke bladselleri i tynde skiver og bland det hele sammen med en lille klase halverede udstenede druer.

Tips:

Stegeben kan være en fed ret. Men hvis du smider stegefedtet ud og skummer fedtet af skyen, bliver resultatet bedre.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gode Ben (stegeben)

karakterer:
Opskriften er vist 79963 gange,
og udskrevet 1282 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-08-28 20:59:06
Gode ben er normalt nøgleben kalven el andre kødfulde ben af gris Gem evt overskuds sovs/stegesky - smager skønt til frikadeller eller andet kødret

  -   2012-03-21 08:41:28
Skal der ikke bruges svinekød??

  -   2010-10-16 19:00:42
Synes det er lige i underkanten med 1400 g. nøgleben.

  -   2010-10-02 14:23:07
Elsker gode ben !!! Og med kartofler og sovs, rødbeder og asier...