Gode ben
Hovedingrediens : Oksekød - Okseben Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Benene brunes let på alle sider i smør eller margarine. Efterhånden som de er færdigbrunede, tages de op og lægges i en skål. Kassér stegefedtet.
Læg benene tilbage i gryden sammen med krydderurterne og appelsinskrællen. Hæld vand over, og lad det hele snurre 1 1/2 time, til kødet er lige ved at falde fra benene. Tag benene op, og hold dem varme. Si skyen op i et litermål eller lignende. Lad fedtet samle sig på overfladen, og skum det af. Hæld skyen tilbage i gryden, og jævn den med mel udrørt i vand. Lad sovsen koge ca. 5 min., justér farven med lidt sovsekulør, og smag den til med salt. Servering: Servér en god salat til benene. Pres f.eks. saften af 1 citron, fortynd med vand, og smag evt. til med sukker. Skær 2 æbler i terninger, 4 stilke bladselleri i tynde skiver og bland det hele sammen med en lille klase halverede udstenede druer. Tips: Stegeben kan være en fed ret. Men hvis du smider stegefedtet ud og skummer fedtet af skyen, bliver resultatet bedre. |
|
Opskriften er vist 79963 gange,
og udskrevet 1282 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Merete - 2020-08-28 20:59:06 Gode ben er normalt nøgleben kalven el andre kødfulde ben af gris Gem evt overskuds sovs/stegesky - smager skønt til frikadeller eller andet kødret Finn Sejersen - 2012-03-21 08:41:28 Skal der ikke bruges svinekød?? Per - 2010-10-16 19:00:42 Synes det er lige i underkanten med 1400 g. nøgleben. Anja - 2010-10-02 14:23:07 Elsker gode ben !!! Og med kartofler og sovs, rødbeder og asier... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne