Svenske kødboller
Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk Oprindelsesland : Sverige Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Riv kartoflen/kartoflerne på rivejernets grove side. Pil og hak løget fint og svits det gyldent i smør på panden. Rør farsen godt sammen med revne kartofler, svitset løg, æg, fløde og krydderier.
Rul små fine runde kødboller, steg dem brune i smør. Kom kødbollerne i et varmt serveringsfad. Dæk med sølvpapir. Kom 3 dl vand på panden, rør godt rundt og skrab panden i bunden. Opløs bouillonterningen i kraften. Pisk mælk eller vand sammen med hvedemel til en jævning og pisk den ned i kraften på panden. Smag til med soja og rør til sidst lidt fløde i. Serveres med kogte kartofler og tyttebærsyltetøj. |
|
Opskriften er vist 95782 gange,
og udskrevet 2174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (31 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-10-09 08:37:51 Har med succes kommet nogle knust enebær i farsen. smager godt. Pernille - 2011-01-16 14:00:29 Kaffeføde til saucen istedet for piskefløde og 1 spsk ribs gelé. anonym - 2011-01-16 13:58:28 Til saucen bruger jeg en mindre fed udgave end piskefløde..nemlig kaffefløde og udover det 1 spsk ribs-gelé viveka-elisabet bohne hansen. danmark - 2010-11-30 00:35:52 Verdens bedste kødboller |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne