Svenske kødboller

Svenske kødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red :
Svenske kødboller, billede 4 Svenske kødboller, billede 1 Svenske kødboller, billede 2 Svenske kødboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket kalv og flæsk
1-2 mellemstore kogte kartofler
½ løg
 tsk.salt
1 æg
0.75 tsk.allehånde stødt
 dl.kaffefløde
 Smør til stegning
 
 Sauce
3 dl.kraft fra panden
1 kød bouillonterning
2 spsk.hvedemel
1 dl.mælk eller vand
1 spsk.soja
½ dl.piskefløde
 
Opskrift:
Riv kartoflen/kartoflerne på rivejernets grove side. Pil og hak løget fint og svits det gyldent i smør på panden. Rør farsen godt sammen med revne kartofler, svitset løg, æg, fløde og krydderier.

Rul små fine runde kødboller, steg dem brune i smør. Kom kødbollerne i et varmt serveringsfad. Dæk med sølvpapir.

Kom 3 dl vand på panden, rør godt rundt og skrab panden i bunden. Opløs bouillonterningen i kraften. Pisk mælk eller vand sammen med hvedemel til en jævning og pisk den ned i kraften på panden. Smag til med soja og rør til sidst lidt fløde i.

Serveres med kogte kartofler og tyttebærsyltetøj.





karakterer:
Opskriften er vist 95607 gange,
og udskrevet 2160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-09 08:37:51
Har med succes kommet nogle knust enebær i farsen. smager godt.

  -   2011-01-16 14:00:29
Kaffeføde til saucen istedet for piskefløde og 1 spsk ribs gelé.

  -   2011-01-16 13:58:28
Til saucen bruger jeg en mindre fed udgave end piskefløde..nemlig kaffefløde og udover det 1 spsk ribs-gelé

  -   2010-11-30 00:35:52
Verdens bedste kødboller