Kåldolmer vegetar

Kåldolmer vegetar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kåldolmer vegetar, billede 4 Kåldolmer vegetar, billede 1 Kåldolmer vegetar, billede 2 Kåldolmer vegetar, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.hvidkålshoved
 Vand
 Salt
 
 Fyld:
1 dl.grødris
1 dl.vand
 salt
2 dl.mælk
1 løg
100 g.champignoner
 smør til stegning
1 æg
 timian
1 dl.bouillon
 
Opskrift:
Skær den nederste del af kålstokken og kog det i letsaltet vand få minutter. Kog kålhovedet i vandet og skær bladene fri af stokken, efterhånden som de bliver bløde og læg dem i et dørslag til afdrypning.

Kog risengrynene i letsaltet vand i 5 minutter, hæld mælken i og fortsæt kogningen i 15 minutter. Skær de rensede champignoner i skiver og svits dem sammen med de hakkede løg i smør på panden. Lad risene afsvale et øjeblik, før champignoner og løg blandes i sammen med æg og krydderier. Læg 2 spsk. fars på hvert kålblad, fold siderne ind og rul det sammen. Brun dolmerne i en gryde. Tilsæt bouillon og lad dem efterstege under låg ca. 15 minutter.

Tips:

Dolmerne serveres med kogte kartofler eller rugbrød.

Kåldolmerne er fryseegnede.
Opbevaringstid: 2-3 måneder.





karakterer:
Opskriften er vist 25370 gange,
og udskrevet 321 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-11-06 13:38:16
I"gamle dage" var fyldet en frikadellefars, men ellers samme fremgangsmetode. Blev serveret med kartofler, sovs af kogeskyen og rødbeder.