Kåldolmer vegetar
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær den nederste del af kålstokken og kog det i letsaltet vand få minutter.
Kog kålhovedet i vandet og skær bladene fri af stokken, efterhånden som de bliver bløde og læg dem i et dørslag til afdrypning.
Kog risengrynene i letsaltet vand i 5 minutter, hæld mælken i og fortsæt kogningen i 15 minutter. Skær de rensede champignoner i skiver og svits dem sammen med de hakkede løg i smør på panden. Lad risene afsvale et øjeblik, før champignoner og løg blandes i sammen med æg og krydderier. Læg 2 spsk. fars på hvert kålblad, fold siderne ind og rul det sammen. Brun dolmerne i en gryde. Tilsæt bouillon og lad dem efterstege under låg ca. 15 minutter. Tips: Dolmerne serveres med kogte kartofler eller rugbrød. Kåldolmerne er fryseegnede. Opbevaringstid: 2-3 måneder. |
|
Opskriften er vist 25370 gange,
og udskrevet 321 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Kirsten N - 2007-11-06 13:38:16 I"gamle dage" var fyldet en frikadellefars, men ellers samme fremgangsmetode. Blev serveret med kartofler, sovs af kogeskyen og rødbeder. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne