Kvædebrød Konfekt
Hovedingrediens : Frugt - Kvæde Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Pære- eller æblekvæder skylles og koges
hele dækket af vand.
De kogte kvæder skrælles, kærnehusene fjernes
og kvæderne rives nu på et jern.
Kvædemassen koges i ca. 40 min. og der røres jævnligt
i mosen for at forhindre at den brænder på.
Kvædemosen bredes ud på en bageplade, belagt med
smørrebrødspapir, i en tykkelse på ca. 2 cm.
Pladen dækkes med papir og henstilles køligt
i et par uger, mens mosen bliver stiv.
Derefter kan man udskære kvædebrød i små stykker, 2*3 cm.
De vendes i krystalsukker og serveres som konfekt.
NB.: Gemmes i dåser, med madpapir imellem lagene.
|
|
Opskriften er vist 32039 gange,
og udskrevet 716 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-12-03 14:15:05 Skal den skrællede kvæde koges i dekkende vand? anonym - 2021-12-03 14:13:28 Skal kvæde koges i vand efter den er skrællet anonym - 2009-10-21 15:40:49 Denne opskrift er lidt hjemme-lavet. Den "rigtige" opskrift er i Tørsleffs den grønne Syltebog. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne