Kvædebrød Konfekt

Kvædebrød Konfekt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Frugt - Kvæde

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pære- eller æblekvæder
 vand
 krystalsukker
 
Opskrift:
Pære- eller æblekvæder skylles og koges hele dækket af vand. De kogte kvæder skrælles, kærnehusene fjernes og kvæderne rives nu på et jern. Kvædemassen koges i ca. 40 min. og der røres jævnligt i mosen for at forhindre at den brænder på. Kvædemosen bredes ud på en bageplade, belagt med smørrebrødspapir, i en tykkelse på ca. 2 cm. Pladen dækkes med papir og henstilles køligt i et par uger, mens mosen bliver stiv. Derefter kan man udskære kvædebrød i små stykker, 2*3 cm. De vendes i krystalsukker og serveres som konfekt. NB.: Gemmes i dåser, med madpapir imellem lagene.





karakterer:
Opskriften er vist 32035 gange,
og udskrevet 716 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-03 14:15:05
Skal den skrællede kvæde koges i dekkende vand?

  -   2021-12-03 14:13:28
Skal kvæde koges i vand efter den er skrællet

  -   2009-10-21 15:40:49
Denne opskrift er lidt hjemme-lavet. Den "rigtige" opskrift er i Tørsleffs den grønne Syltebog.