Kvædebrød
Hovedingrediens : Frugt - Kvæde Indsendt : Red : |
|
|
De skyllede kvæder koges i vandet under låg ca. 45min. De skrælles, skæres itu og koges i ½ liter af kogevandet ca. 20 min., til de er møre. Det hele gnides gennem en sigte.
Puréen måles, blandes med sukker og koges uden låg ca. 20 min. til den er lyserød. Atamon tilsættes. Mosen hældes på flade fade, der er skyllet i koldt vand og tørres i ca. 8 dage i stuetemperatur. Massen vendes jævnligt på sukkerstrøet pergament, så den kan tørre på begge sider, hvorefter den skæres i firkanter, som vendes i thesukker og gemmes i dåser, lagvis med pergament. |
|
Opskriften er vist 44487 gange,
og udskrevet 1237 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Lene - 2012-12-26 19:51:13 Kvædebrød skal da dyppes i overtrækschokolade ... Kirsten - 2009-11-23 16:55:46 Jeg har også brugt Tørsleffs opskrift i ca. 30 år, den er god. Nu om dage blender jeg mosen og hælder den ud på bagepapir i bradepanden, det er nemt. Er farven for trist har jeg snydt med et par dråber frugtfarve. Ingen jul uden kvædebrød! anonym - 2009-10-21 15:45:25 Hvis det er Tørsleffs grønne syltebog, er der lige en lille rettelse, i bogen står 1 1/4 liter vande pr kg kvæde. Ellers super, har brugt den i 30 år. Ps. Der kan bruges både æble og pærekvæder. - Men afhold jer fra de små japanske pyntekvæder. De er spiselige, egnede til gele, men MEGET skarpt krydrede i smagen. Jesper - 2005-01-01 01:01:01 Opskriften er fra "Den grønne syltebog" udgivet af Tørsleffs husmoder service Janne - 2005-01-01 01:01:01 god opskrift, men kunne godt tænke mig at vide, omd er er brugt pærekvæder elle æbæekvæder:// =) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne