Kvædemarmelade

Kvædemarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Frugt - Kvæde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kvædemarmelade, billede 4 Kvædemarmelade, billede 1 Kvædemarmelade, billede 2 Kvædemarmelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kvæde. rå
1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Ingefær, frisk
2 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
2 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
Opskrift:
Damp kvæderne i 20 min. i så lidt vand som muligt.

Skræl dem, skær dem i mindre stykker og fjern det hårde kernehus.

Skræl ingefæren og hak den fint.

Skær den gule citronskal tyndt fra med en kniv eller skrællekniv. Del citronerne i 2 og pres saften ud.

Flæk vaniljestængerne på langs. Kom disse ingredienser sammen med sukker og vand i en gryde. Kog op, og kog kvædestykkerne til de bliver orangefarvede, ca. 30 minutter.

Til marmeladen opnår en sådan konsistens, at en teskefuld på en tallerken i køleskabet bliver "tungtflydende" i løbet af et par minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 162821 gange,
og udskrevet 5649 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20041 (4771 kcal)
KJ pr. Portion 20041 (4771 kcal)
Vægt ialt 2775 gram
Vægt pr. Portion 2775 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 722 KJ (171 kcal)
Protein 0.2 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 42.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-30 12:58:19
Jeg vasker og koger kvæderne hele - pærekvæder eller japanske kvæder (større arbejde og mindre udbytte af de små!). Når de er “møre”, lader jeg dem køle af og så er det let at “mose” kernehuset ud. Jeg bruger 1 liter af kogevandet og varmer “mosen” op mens jeg tilsætter de øvrige ingredienser. Vi er vilde med citron og ingefær, så vi tilsætter lidt ekstra, men det kan sagtens halveres hvis man ikke ønsker det så fremtrædende. Så kommer vaniljen mere tydeligt frem.. Man kan også bruge kanel - det er også lækkert, men meget forskelligt - eller lavendel. Husk kun 50% af sukkermængden er rigeligt.

  -   2020-12-30 12:45:24
Hej. Jeg har brugt denne opskrift i flere år nu, men jeg tilsætter kun halvt så meget sukker og tilsætter 100 gr ingefær/Kg. Det bliver en dejlig frisk, lidt skarp marmelade med masser af sødme. Mængden af sukker i opskriften virker vildt overdrevet for mig. Derfor kun 4 stjerner :-)

  -   2020-10-13 21:24:53
Har tilsat et madæble. Smager så godt. Tænk sådan et hårdt bitter frugt kan blive så lækker.

  -   2019-01-01 11:40:01
Jeg har fulgt denne opskrift 2 - 3 gange nu. Jeg bruger kun den halve mængde sukker (øko rørsukker) og skræller ikke kvæderne. Resultatet har hver gang været fantastiskt. Der har bestemt ikke manglet sukker, og en dejlig, let skarp smag af ingefær der aftager over tid.

  -   2017-10-30 09:37:15
Kan man lave kvædemarmelade af kvæder fra kvædebuske (japanske kvæder hedder de vist)? Jeg har med stor succes brygget masser af snaps af disse. Kvæderne er lidt mindre, på størrelse med jordbær. Mvh. Per

  -   2016-11-06 20:05:47
Ingefæren ødelægger marmeladen totalt øv øv spildt arbejde Denne opskrift bruger jeg aldrig igen

  -   2015-12-08 17:20:01
Opskriften angiver ALT for meget ingefær. (med mindre man ønsker ingefær marmelade istedet for kvæde!) Jeg tipser 20g max.

  -   2014-09-22 11:26:06
Jeg brugte pærekvæder, men selv om jeg kogte mosen med sukker bagefter - i op til en time, så ville farven desværre ikke ændre sig fra brun-grøn til den flotte røde farve, hvorfor mon?

  -   2011-11-19 12:20:37
skal det koge med låge eller uden låge?

  -   2011-10-29 11:34:32
Nu har jeg for første gang lavet kvædemarmelade, det bliver nok også sidste, et stort arbejde og gode ingredienser, og så smager den "kun" af ingefær og citron.

  -   2011-08-24 19:31:29
det skal prøves syntes jeg, fedt at i har lagt den ud! :-)

  -   2010-11-03 17:39:11
har lige plukket 165 pærekvæder, så der er gang i marmeladeproduktionen. Jeg damper mine kvæder i min saftkoger, det er genialt. Jeg halverer også mit sukkerforbrug, ellers følger jeg opskriften. Fantastisk smag den marmelade har.

  -   2010-11-01 18:48:24
500 gram sukker er nok. Så er den perfekt til brie.

  -   2010-10-17 16:18:26
Jeg bruger ikke ingefær, men det er en smags sag. Jeg må sige, det er et træls arbejde at pille kvæderne, når de er dampet. Men resultatet er MUMS!

  -   2009-11-09 20:15:57
Helt uforståeligt.... Jeg har dampet de hele kvæder i 13 minutter. De er smattet HELT ud og ligner bestemt ikke de fine stykker på billedet - Er de forkerte??

  -   2009-10-18 13:40:55
Når jeg laver kvædemarmelade skyller jeg kvæderne og "nulrer" så skrællen er ren. Derefter skærer jeg frugten i kvarte og fjerner kærnehuset. Damper kvæderne i lidt vand. Bruger 500g. sukker pr. kilo frugt og vand. Istedet for ingefær koger jeg en stang kanel med - når kvæderne begynder at koge ud tager jeg kanelstangen op og giver mosen en tur med stavblenderen. Tilsætter atter kanel og sukker og koger ca 10 min uden låg. Derefter klar til at hælde på glas. Istedet for kanel kan man sammen med sukkeret tilsætte lavendelblomst.

  -   2008-10-13 12:07:46
Vil gerne vide, om der skal vand i mosen når den skal koges med sukker, syntes også der er meget sukker 1 kg. Jeg kogte kvæderne i vand så de knap nok dækkede kvæderne 30 minutter, så var de let at få skralden af.

  -   2007-11-01 13:01:29
Jeg vil bestemt mene at det er 1 kg. hele kvæder.

  -   2007-10-23 00:21:31
Jeg plukkede ca. 2 kg kvæder i går... Opskriften på kvædemarmelade lyder på et kilo frugt - er det før, eller efter skrælning/udstening, som jeg nemt (lala) kan gøre med min slidgigt. Eller hur???

  -   2007-10-19 18:45:33
Det er første gang jeg forsøger mig med kvæder, og jeg har nogle ting som jeg undre mig over. For det første så troede jeg at man kunne flå kvæderne siden de skulle dampes, men det kunne jeg i hvert fald ikke, så jeg skrællede dem med en kartoffelskræller, havde et par kvæder der ikke var dampede, og de var også nemme at skræller, så hvorfor dampe dem? Den anden ting er citronskallen, der står den skal skæres tyndt fra, men der står ikke hvad der skal gøres den, men jeg gik ud fra at den skulle i syltetøjet, så jeg skar skrællerne i tynde strimler. Det sidste er at jeg troede at kvædestykkerne skulle koge ud, jeg havde skåret dem i tern som til æbler, men efter 30 min var de slet ikke kogt ud så jeg gav dem ekstra 30 minutter, stadig ikke kogt ud, men marmeladen var nu blrvet nærmest rød som det kan ses på billedet, og den er blevet meget tyk, så måske den skal skæres i meget små stykker?

  -   2007-10-16 17:16:48
Kvæder plukkes bedst så sent som muligt.De bør lugte megt sødligt (!)En snert frost er ok men ikke strengt nødvendigt.

  -   2007-10-10 13:44:53
Kvæder skal ikke have frost, det er en skrøne.

  -   2007-09-25 18:32:50
For at pifte marmeladen lidt op, kom jeg et drys chilipeber i, det hjalp på den søde smag

  -   2007-04-17 09:09:37
gudommelig lækkert!

  -   2005-01-01 01:01:01
De skal plukkes når de har fået den første frost, der er de helt mørkegule. Nu er faktisk tiden.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvornår skal de plukkes

  -   2005-01-01 01:01:01
0,8 kg sukker, 50 g ingefær

  -   2005-01-01 01:01:01
lækkert! men husk mindre sukker til pærekvæder