Bechamel – Sauce bechamel

Bechamel – Sauce bechamel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
dl. 10 dl.
SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Bechamel – Sauce bechamel, billede 4 Bechamel – Sauce bechamel, billede 1 Bechamel – Sauce bechamel, billede 2 Bechamel – Sauce bechamel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 tsk. Peber, hvid
1 Nelliker, hele
   
  Melbolle af:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Mælken koges op med løg og krydderier, trækker nogle minutter. Sigtes og jævnes med smørbolle og koges igennem nogle minutter.

Flødebechamel er bechamel monteret med piskefløde til cremekonsistens eller bechamel fremstillet af fløde 13% i stedet for mælk.





karakterer:
Opskriften er vist 77370 gange,
og udskrevet 678 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3727 (887 kcal)
KJ pr. dl. 372 (88 kcal)
Vægt ialt 1093 gram
Vægt pr. dl. 109 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 341 KJ (81 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 5.1 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-20 16:10:33
béchamel, fransk klassisk hvid grundsauce fremstillet ved opbagning (fedtstof og mel) med mælk eller en blanding af bouillon og fløde. Saucen er opkaldt efter Marquis de Béchamel, Ludvig 14.s hushovmester. Den danner grundlag for andre saucer, fx sauce aurore (tomat), sauce mornay (ost) og sauce soubise (løg)

  -   2008-05-15 13:05:35
En melbolle er smør og mel rørt sammen.