Persillerodspuré

Persillerodspuré, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Pure

Hovedingrediens : Rodfrugter - Persillerod

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 litervand
2 kg.persillerødder
2 spsk.friskpresset citronsaft
5 dl.kviste af bredbladet
25 g.persille
 evt. 1 dl kogevand
5 dl.piskefløde
75 g.smør
1 spsk.friskpresset citronsaft
1 spsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Bring vand i kog i en stor gryde. Skræl persillerødderne og skær dem i tern (ca. 2 x 2 cm). Kom dem i gryden sammen med citronsaft, og kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. Vend persillen i det kogende vand. Tag 1 dl af kogevandet fra, og hæld grønsagerne til afdrypning i et stort dørslag. Kog imens piskefløden ved jævn varme i ca. 12 min., eller til der er ca. 4 dl tilbage. Tilsæt smørret og lad det smelte. Hak - ad flere gange - grønsagerne og flødeblandingen i en foodprocessor ved højeste hastighed i ca. 3 min., eller til puréen er glat. Kom persillerodspuréen tilbage i gryden, og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. lidt af kogevandet hvis puréen er for tyk.

Serveres varm i skåle.





karakterer:
Opskriften er vist 17511 gange,
og udskrevet 215 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu